logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Charley mag het leven van een beroemde popster bewaken in Bodyguard 4: Doelwit


Bodyguard 4 - DoelwitWat zou het gaaf zijn om een bodyguard te zijn. Altijd in de buurt zijn van beroemde mensen, je mag overal naar toe reizen, je ogen open houden voor gevaar… toegegeven: ik zou een verdraaid slechte bodyguard zijn, maar cool lijkt het me wel. Dat vinden ook de kinderen in het speciale Buddyguard-project, waarbij kinderen worden opgeleid tot oersterke en ervaren lijfwachten. Charley is zo’n kind. Een meisje, nog wel, helemaal alleen in een groepje jongens. Daar voelt ze zich knap eenzaam, zoals je begrijpt. Bovendien maken de jongens vervelende grapjes naar haar. Als enig meisje in het team is ze een dankbaar doelwit. Toch besluit ze het tegendeel te bewijzen. Samen met een paar instructeurs laat ze zien dat meiden wel degelijk mun mannetje staan in een mannenwereld als deze!

Beroemde popster

Na een aantal succesvolle missies krijgt Charley een geweldige kans. Ze mag Ash Wild beveiligen. Dat is eg maar de Justin Bieber van hun wereldje. Een stoere jongen met een klein hartje, die meiden het hart op hol doet slaan. Maar dat gaat soms verkeerd. Hij heeft een doodsbedreiging gekregen. Niemand weet van wie. Het is de taak aan Charley om daar achter te komen. Wanneer de Britse Ash op tournee gaat door Amerika, mag zij mee. Daar leert ze de bandleden kennen, de groupies em een paar heel fanatieke fans, wiens hele leven om Ash lijkt de draaien. Genoeg bedreigingskansen dus, maar wie steekt er achter de bedreigingen? Is het Jessie, het meisje dat stapelverliefd op Ash is en zijn fanclub heeft opgericht, Pete, de jongen die er net zo uit wil zien als Ash, of misschien wel een van de paparazzi-fotografen die telkens om hem heen zwermen?

Conclusie over Bodyguard: Doelwit

Wat zo leuk is aan Bodyguard: Doelwit, is dat het echt een ‘becoming of age’-boek is geworden over een stoere meid die in de wereld van bodyguards terecht komt. Je leeft echt met Charley mee in al haar beslissingen en stappen die ze zet. Ook wanneer ze in het diepe wordt gegooit als bodyguard voor een wereldster als Ash Wild heb je soms medelijden met haar. Doelwit zit vol verrassende wendingen en een spannend plot. Het is bovendien vlot geschreven en holt van het ene spannende moment naar het andere. Door: Score: Bodyguard: Doelwit krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Bodyguard: Doelwit,
Illustrator: Van Goor, 368 pagina’s, paperback.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789000354474. Prijs: 17.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.