logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Body of proof, seizoen 1

Body of Proof S2 DVD NL low res

Misdaadseries zijn onverminderd populair: er is een echte rage gaande waarbij de meest briljante geesten van de wereld op zoek gaan naar misdadigers en moordenaars, waarbij die laatste vaak aan de hand van lijken en omgevingen worden achterhaald. Zo ook de ABC-dramaserie Body of Proof. 

Hierin speelt Dana Delany de rol van anti-held Dr. Megan Hunt. Ze heeft een jaar of vijf geleden een auto-ongeluk gehad, waarna ze haar werk niet meer kon uitvoeren: van origine was ze een neurochirurg. En een briljante, nog wel! Niemand kon aan haar tippen. Nu is ze van haar troon gestoten door dat ongeluk, en dat doet nog meer pijn. Daarbij komt nog dat haar man haar heeft verlaten, omdat ze zoveel bezig was met dat werk dat ze nu niet meer kan doen. En haar ex-man heeft de voogdij over haar dochtertje gekregen. Je kunt je voorstellen dat Dr. Megan Hunt niet de meest vrolijke dokters is die op de aarde rondlopen…

Om toch een carrière te kunnen opbouwen heeft ze een baan aangenomen als lijkschouwer. Daar is ze natuurljik goed in, want gewapend met een scherpe intuïtie en een enorme medische kennis vertelt Dr. Hunt de verhalen van de slachtoffers, van hun levens en van hun voortijdige dood door middel van hun lichamen. Ze probeert voor ieder slachtoffer gerechtigheid te bereiken en ook zelf verlossing te vinden.  Megan moet ondertussen ook leren omgaan met de gecompliceerde situatie met haar ex-man terwijl ze aan haar eens zo gespannen relatie met haar dochter blijft werken. En de nieuwe mensen in haar omgeving: een oude rechercheur die liever alleen werkt en een lijkschouwer ziet als onnodige formaliteit, een ex-politie-agent die nu werkt als medisch onderzoeker, en natuurlijk een aantal leidinggevenden – en vooral die twee maken het haar knap lastig.

Body of proof is een geweldige detective-serie. Het sarcasme van Dr. Hunts humor is heerlijk. Het is ook geweldig te zien dat er nu eens niet van die prototype-poppetjes over het scherm dartelen, maar de meeste hoofdrolspelers hebben gewoon standaard karakteristieke koppen. Daardoor doet de serie al meteen een stukje realistischer aan. De rollen worden overtuigend gespeeld, de omgevingen en situatie zien er realistisch en geloofwaardig uit. En: er worden ook gewoon fouten gemaakt in de serie, op alle denkbare vlakken. Zelfs het ego van Dr. Megan krijgt zo nu en dan een flinke tik! Een echte aanrader. En nu op dvd, dus je kunt er op ieder moment van genieten.

Body of Proof, Disney

Tijdsduur: 9 uur, detective/misdaad.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 35 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.