logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bodieboost, Charlotte Willems


Het nieuwe jaar komt er weer aan, tijd om die goede voornemens in te lossen! En wat staat er voor veel mensen op nummer 1? Afvallen! Ja, natuurlijk! Want ook al heb je niet eens zo veel kilootjes te veel, we weten allemaal: ieder kilootje te veel is er weer een te veel. Maar wie houdt het vol? Bjina niemand (misschien staat-ie daarom ook wel zo vaak in de top-3 van goede voornemens?) Waarom? Diëten is saai, lastig, vol ontberingen en het gaat vaak vervelen. Iedere dag een vast en streng patroon… waar is het genieten gebleven? Die Bourgondische levensstijl die in eerste plaats voor die kilootjes heeft gezorgd? Charlotte Willems geeft er met haar boek BodieBoost een antwoord op.

BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet! Dat haalt het strenge en vervelende element al snel uit je dieet. Maar dat is niet het enige: je krijgt ook nog eens veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. In het boek vind je – voor het gemak – vaste weekmenu’s voorgeschoteld. Die bestaan uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Die vastgestelde weekmenu’s kun je aanhouden, maar je mag ook al meteen afwijken en mixen en matchen. Charlotte Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu’s samenstellen. Tot die tijd houd ze het eenvoudig. Je eet iedere weekdag hetzelfde (ontbijt, lunch, tussendoortjes) en krijgt een nieuw avondmenu voorgeschoteld. Je krijgt echter wel de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

De recepten zijn eenvoudig en helder. Superpraktisch is het boodschappenlijstje na ieder weekmenu, zodat je in één oogopslag ziet wat je moet halen. Fijn is ook dat Charlotte er rekening mee houdt wat ze allemaal gebruikt die week: heb je de ene dag een halve paprika nodig, zal die dezelfde week nog eens gebruikt worden. Mits je natuurlijk de weekmenu’s aanhoudt zoals ze omschreven zijn, en geen recepten wisselt. Door die toegankelijkheid en de houvast die het boek je geeft blijft het makkelijk om te volgen. Daarnaast héb je de keuze, maar hoef je die niet te nemen. Voor ieder wat wils!

Bodieboost, Charlotte Willems
Karakter uitgevers, november 2012, 152 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789045201993


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.