logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bobo, het tijdschrift voor 3 tot 6 jaar

Speciaal voor de jonge kinderen uit groep 1 en 2 is er het tijdschrift Bobo. Elke maand opnieuw ontvangt je kleuter de compleet vernieuwde Bobo, vol met leerzame puzzels, opdrachtjes en verhaaltjes. Ongemerkt leert je kind van alles over letters, getallen, vormen, kleuren en dieren. Het gehele tijdschrift is een opeenstapeling van zoekplaten, kleurplaten en veel meer leuke (knutsel) activiteiten. En dat is knap lastig, binnen deze leeftijdscategorie. De tijdschriften moeten namelijk genoeg leuks bieden voor vier-jarigen, maar ook boeiend genoeg zijn voor zes-jarigen! Dat doen ze door een slimme mengeling van leuke eenvoudige activiteiten (wat hoort waar, zoek de verschillen) die voor alle leeftijden eigenlijk wel leuk zijn, en wat moeilijkere oefeningen, zoals het repeterend overtekenen van letters over stippellijntjes voor oudere kinderen.

Het spreekt voor zich dat de boekjes niet zonder begeleiding kunnen worden uitgevoerd. Hoewel de activiteit voor de meeste pagina’s wel duidelijk zal zijn staat er toch telkens een concrete opdracht omschreven, of een stukje sfeerverhaal om de activiteit wat extra diepgang te geven. Dat zal door een volwassene moeten worden gelezen. De activiteiten zelf kunnen door oudere kleuters zelf worden uitgevoerd, voor jongere kinderen wellicht ook onder begeleiding. Dit alles wordt gepresenteerd door het vrolijke blauwe konijn Bobo, die al snel de beste vriend van je kleuter zal worden.

Bobo, Blink uitgevers
36 pagina’s. Prijs: 3,95 euro.

Kijk op de Blink Uitgevers website voor interessante abonnementen en de Bobo website voor leuke activiteiten!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.