Recensie: Bo kan alles, Geert de Kockere en Tineke van Hemeldonck


9789022327456_d_01_l bo kan alles

In Bo kan alles denkt het stoere en lieve kleutervarkentje Bo dat hij alles kan. Over een wei springen bijvoorbeeld. Of de bomen van een bos omverblazen. Vliegen, op het water lopen… met veel moed probeert hij het allemaal. En kijk: het lukt hem ook nog! Of toch niet helemaal? Het denken dat je iets wel kan (of juist niet) is heel herkenbaar voor kleinere kinderen. Bo kan alles is dan ook een geweldig verhaal over kinderen die wat weinig zelfvertrouwen hebben, maar ook juist voor kinderen die in zeven sloten tegelijk lopen. Een geweldig boek, dat een springplank vormt voor een leuk gesprekje, fijne grapjes en boven alles een lekker verhaal om met elkaar te lezen.

Bo kan alles is een ontzettend leuk en vertederend boek, waarbij humor centraal staat. Door heel veel omstandigheden lukt ook steeds wat Bo graag zou willen doen, waardoor Bo ook echt denkt dat hij alles kan. Maar wij, de lezers, weten wel beter! De illustraties zijn heel kenmerkend, met felle kleuren, verfrollers en wat fijnere details is een basis gelegd, waarna Bo erin is getekend met zijn blauwe broekje. Bo is dus echt een lijntekening, waarbij de achtergrond door zijn lichaam te zien is. De tekst is ook over deze achtergrond heen geplaatst, waardoor hij niet altijd even helder te lezen is. Vooral bij een matig (nachtlampjes?)-licht is het wat lastig lezen. En dat is jammer, want het verhaal is wel superleuk!

Bo kan alles, Geert de Kockere en Tineke van Hemeldonk
Oogappel, september 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789022327456

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. verdonck geertrui avatar
    verdonck geertrui

    een superleuk varkentje die het hart inpalmt van groot en klein! Een échte aanrader voor in de kleuterklas!

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.