Recensie: Bo is nooit bang, Geert De Kockere en Tineke Van Hemeldonck


9789022327463_d_01_l bo is nooit bang

Het varkentje Bo is een echt kleutervarken. In Bo is nooit bang laat hij je zien dat hij echt nergens bang voor is: niet voor de brandnetels, niet voor een achtbaan, een diepe put of zelfs een muis! Maar aardig is hij nog meer. Zo laat hij netjes iedereen voor bij de achtbaan, en is hij bang dat hij misschien een feestje verstoord van de pissenbedden als hij in de put kruipt… overal vertelt hij vol goede moed dat hij er niet bang voor is, maar telkens is er een reden waarom Bo niet hoeft te laten zien dat Bo niet bang is!

Bo is nooit bang is een ontzettend leuk en vertederend boek, waarbij de humor van de smoes centraal staat. Bo ís ook niet bang, maar wil toch boven alles geen andere dieren tot last zijn. Daardoor omzeilt hij alle dingen die stiekem toch wel best eng zijn… De illustraties zijn heel kenmerkend, met felle kleuren, verfrollers en wat fijnere details is een basis gelegd, waarna Bo erin is getekend met zijn blauwe broekje. Bo is dus echt een lijntekening, waarbij de achtergrond door zijn lichaam te zien is. De tekst is ook over deze achtergrond heen geplaatst, waardoor hij niet altijd even helder te lezen is. Vooral bij een matig (nachtlampjes?)-licht is het wat lastig lezen. En dat is jammer, want het verhaal is wel superleuk!

Bo is nooit bang, Geert de Kockere en Tineke van Hemeldonck
Oogappel, september 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789022327463

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.