logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bluetooth speaker JBL Flip

Heb je een tablet of smartphone vol muziek, en wil je daar wel eens anderen van laten meegenieten, of zonder koptelefoon op naar luisteren? Dan kun je het beste gebruik maken van je bluetoothverbinding en een draadloze speaker. Er zijn talloze mogelijkheden voorhanden, maar als je kijkt naar draagbaarheid en geluidskwaliteit komt de JBL Flip zeker op je verlanglijstje voor.

De speaker is een mooie, ronde koker, ter grootte van een flinke speaker, dat je via een adapter kunt opladen voor 5,5 uur muziek. Op het apparaat zelf zit een aan-uitknop en een volumeregelaar, meer niet. Meer heb je ook niet nodig, want vanuit je tablet of smartphone kun je de rest natuurlijk regelen. het enige dat je hoeft te doen is het tot stand brengen van een verbinding en je bent klaar. Heeft je MP3-speler geen bluetooth? Dan kun je ook gebruik maken van de 3,4″ jack plug voor een bekabelde verbinding.

Met zijn twee drivers van 40 mm en een ingebouwde baspoort biedt deze luidsprekers een echt JBL-geluid met prima bas in een draagbaar pakketje. Natuurlijk moet je hier wat concessies doen, het is geen hifi-set die je draadloos op je device aansluit. Het is een klein pakketje, dat z’n beperkingen kent. Maar die beperkingen zijn niet zo groot als je zou denken: je hebt echt een mooi en vol geluid, dat je prima kunt gebruiken in kleine tot middelgrote ruimtes. De bas is dik in orde, en ook de middentonen zijn goed vertegenwoordigd. De hoge tonen zijn wat minder nadrukkelijk aanwezig, maar dat zou waarschijnlijk ook vervelende trillingen tot gevolg hebben.

Leuk en handig is ook dat je de speaker zowel neer kunt leggen als rechtop neer kunt zetten. Zo bepaal je zelf hoe veel ruimte je hem in wilt laten nemen. Voor beide manieren zijn rubber voetjes beschikbaar: leg je hem neer, dan steunt de speaker op een paar voetjes. Zet je hem rechtop neer, dan steunt de speaker op een rubber ring die de hele zijkant (in dat geval: de onderkant) bedekt. Door die rubber voetjes en het gewicht staat je speaker heel stevig en stabiel.

Omdat de speaker aangesloten kan worden op je telefoon is ook daar aan gedacht: er is ook een microfoon ingebouwd! Zo kun je met een druk op de knop gesprekken aannemen via de luidspreker! Misschien niet altijd even handig om te doen, handsfree een gesprek aannemen, maar in je eigen kleine kantoortje is het een prima optie die ook nog eens goed dienst doet. Achtergrondgeluid wordt prima weggefilterd, en er is ook geen sprake van rondzang.

Door het compacte formaat kun je de JBL Flip draadloze speaker overal mee naar toenemen. Voor het geluid hoef je je in ieder geval niet te schamen. De accu doet prima dienst, en is relatief snel weer opgeladen. Opladen gaat wel middels een speciale adapter, dat is een klein minpuntje. Inmiddels lijkt opladen via de USB-poort namelijk gemeengoed geworden! Handig is wel het degelijke draagtasje, waarmee je de speaker overal mee kunt nemen zonder dat deze beschadigd.

Bluetooth speaker Flip, JBL
Prijs: 130 euro


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.