logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bloedzusters, Jackson Pearce

bloedzusters

In Bloedzusters mogen we een paar weken van het leven van de zusjes Scarlett en Rosie meemaken. Het zijn namelijk niet zo maar meiden, want nadat ze aangevallen zijn door een weerwolf hebben ze een groter doel: weerwolven, ofwel Fenris, doden! En dat valt nog niet mee, want er zijn er nog al wat.

In hun jeugd zijn de meiden namelijk in het huis van hun oma aangevallen door een Fenris. Hun grootmoeder is daarij overleden, en Scarlett heeft het gevecht gewonnen, maar zit onder de littekens. Scarlett wil dus maar een ding, en dat is wraak. Bvendien voelt ze een grote beschermingsdrang naar haar zusje toe.

Rosie daarentegen wil eigenlijk helemaal niet op Fenris jagen. De tienermeid wil gewoon een normaal leven, en jaagt enkel op de fenris omdat Scarlett dat zo graag wil. Ze is er trouwens wel goed in, ze gooit met messen zoals niemand anders. Samen hebben ze een gemeenschappelijke vriend, Silas, die een jaartje op reis is geweest om weg tenzijn van dit alles. Zijn vader was weer bevriend met de oma van de meiden, en wist veel over Fenris. Zo hebben ze dus weer heel wat extra kennis in huis kunnen halen!

De roedels Fenris zijn echter onrustig, en groeperen zich. Het is bijna tijd voor een nieuwe weerwolf, en de kandidaat is al bekend. De roedels vechten echter om de kameraadschap van de nieuwe Fenris, en speuren het hele land af naar die ene kandidaat. Eenuitgelezen moment voor Scarlett, Rosie en Silas, omdat er nu zo veel Fenris bij elkaar zijn!

Ze reizen dus naar het gebied waar de kandidaat zich zou bevinden, om zo Fenris in de val te lokken en te vermoorden. Maar dat is nog niet zo eenvoudig! Daar komtbij dat Rosies puberteit flink opspeelt. Ze doet eindelijk gewone dingen, in samenzwering met Silas, op wie ze ook heimelijk verliefd dreigt te worden… Hoe zal dit verder aflopen? En wie is die kandidaat?

Bloedzusters is een geweldig boek om te lezen. Ht is super spannend, met veel grafisch omschreven gevechten en achtervolgingen. De verhaallijnen daartussen zijn ook erg leuk en herkenbaar. Ht verhaal wordt geschreven vanuit afwisselend Rosie en Scarlett, maar ook het verhaal van Silas krijg genoeg aandacht. De beslommeringen van het drietal lijken vaak uit het leven gegrepen, buiten hun fenrisjacht na dan. Door de spannende scenes is het boek bovendien geschikt voor zowel jongens als meisjes. Buiten het onderwerp van de fenris komen er trouwens weinig bovennatuurlijke elementen aan bod.

Bloedzusters, Jackson Pearce
Moon, april 2013, 320 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 13 jaar. ISBN: 9789048817207


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.