logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Blockbusters: Het Picasso Mysterie, Manon Berns

Blockbusters Het Picasso Mysterie

Niets is leuker dan dingen uitzoeken en speuren, zo vinden Storm en zijn buurjongen Jimi. Samen hebben ze een geheim clubje opgericht, Blockbusters, waarmee ze mysteries ontrafelen en geheimen onderzoeken. Dat alles in navolging van de adviezen van Storms oom, die uitvinder is en vind dat je altijd nieuwsgierig moet blijven. Zoals bij dit Picasso mysterie!

In Blockbusters: Het Picasso Mysterie gebeurt er iets heel spannends. Er wordt namelijk een wereldberoemd schilderij bij Storm afgeleverd. Voor zijn moeder, wel te verstaan. Zij heeft een onderzoekslab en restauratieatelier aan huis waar ze beroemde kunst bestudeert en herstelt. Maar al snel vangt Storm een geheimzinnig gesprek op van de organisator van dit hele onderzoek, professor Sax. Zo hoort Storm dat het schilderij na het onderzoek van zijn moeder niet naar Londen wordt gestuurd, zoals zijn moeder denkt, maar naar Parijs! Het is aan Storm om daar een stokje voor te steken, maar hoe?

In zijn zoektocht naar de waarheid komt hij al snel in Parijs terecht, waar zijn grootvader woont. Die is helaas niet thuis, maar het nieuwsgierige bovenbuurmeisje van zijn grootvader wil maar wat graag helpen… en samen ontdekken ze langzaam maar zeker hoe de vork in de steel zit. Blockbusters: het Picasso Mysterie is een bijzonder spannend verhaal, waarbij je een beetje te weten komt over de kunstenaar en met name over het kubisme. Door het verhaal heen worden er nog een paar andere kunsttermen genoemd en besproken, soms wat belerender dan een andere keer.

Het is echter een vlot leesbaar mysterie geworden, wat kinderen zeker zal boeien. Achter in het boek vind je wat meer informatie over Picasso en het schilderij De Jongedames van Avignon. Vooral de speurtocht, de achtervolgingen zijn spannend en zorgen dat je helemaal in het boek wilt kruipen. De geheime genootschappen zoals die van de Martinisten spreken tot de verbeelding bij volwassenen, bij kinderen wellicht iets minder.

Informatie

Blockbusters: Het Picasso Mysterie, Manon Berns
Kluitman, 179 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020674934


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.