logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Blitz! Rian visser en Lars Deltrap

blitz

Het vrolijke boekje Blitz! is een boek voor beginnend lezers. Het is ook een boekje dat kinderen een beetje uitdaagt en uitlokt: het begint op niveau AVI E3, en loopt langzaam op tot AVI M4. Het boek gaat over het vreemde groende wezentje Blitz, met een antenne op z’n kop en een heel lange neus, waar hij het liefst hard aan trekt. Plong!

Blitz woont alleen op zijn bol, die hij Nul noemt. Hij heeft een mooie boom op zijn bol staan, waaraan verschillende soorten eten groeit. Verder is er niets. En dat vind Blitz eigenlijk wel prima. Tot er een vogeltje op zijn bol landt. Dan ontdekt Blitz namelijk wat vriendschap is, en hoe zeer hij dat wel niet mist… Blitz doet dan iets heel dappers. Hij zaagt zijn boom om, bouwt een raket en vliegt naar aarde!

Daar beleeft Blitz de meest vreemde avonturen, die een beetje in goede banen geleid wordt door zijn twee mensenvrienden. Op aarde is alles echter helemaal anders dan hij gewend is. Wat kun je wel doen, wat niet? Hoe maak je vrienden? En is er op aarde misschien nog iemand zoals hijzelf? Blitz gaat op onderzoek uit en ontdekt heel wat nieuws.

Blitz! is een leuk en vrolijk geschreven boek. Het is makkelijk te lezen, ook door het lettertype dat ontwikkeld is voor dyslectische lezers. De tekeningen zijn grappig en laten zien wat er verteld wordt in het verhaal zelf. Maar ook is het een spannend verhaal, met een flinke reis, de ontdekking door de bazin van het bos waarin hij logeert, het bijna omhakken van een boomhut, en nog veel, veel meer. Een superleuk en spannend verhaal voor beginnend lezers, met de nodige grappen en ook een beetje een ontroerend einde.

Blitz, Rian Visser
Gottmer, mei 2013, 144 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789025753474


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.