Recensie: Blingles Bling Studio, Boti


Blingles bling studio

Met de Blingles studio kun jij je eigen spulletjes een beetje meer pit geven. Glitterpit, om precies te zijn! Het is een leuk systeem, waarmee je speciale glittersteentjes in een bepaald patroon kunt leggen, om ‘m daarna op iets anders te plakken. En dat kan eigenlijk alles zijn, zo lang het hard en glad is. Gebobbelde oppervlakken of stof doen het niet goed. Maar hoewel de hele verpakking op meisjes is gericht, is Blingles ook zeker leuk voor jongens! En dat zie je ook aan de voorbeeldjes die je in de doos tegenkomt. Een aantal zijn wel écht voor meiden, maar de meeste kunnen voor zowel jongens als meisjes.

De Blingles Bling Studio bestaat uit een groot apparaat, de studio, waarmee je de figuurtjes kunt maken. Het belangrijkste element vind je in de middenkolom. Daar zit een rolletje met lijm-matjes, en de siersteenmat. Die siersteenmat vormt de basis van je hele ontwerp. Onder dat matje leg je een sjabloon. Daar plak je vervolgens de siersteentjes op, met de glimmende kant naar boven. Natuurlijk. Als hulpje kun je daarbij de siersteenpen gebruiken, die een beetje plakt. Daarmee kan je een steentje op en plak je ‘m op de siersteenmat.

blingles-1

Is je ontwerp klaar, dan leg je er een transfervel bovenop. Daar wrijf je flink overheen. Het transfervel plakt erger dan de siersteenmat. Haal je het velletje weg, dan neem je alle steentjes mee de lucht in. De derde stap is het vastplakken op een lijmvel. Rol een nieuw velletje uit de rol, en leg daar het transfervel met de steentjes bovenop. Rol er nu stevig overheen met het bakje van de siersteenmat. Die kun je namelijk een stukje omhoogtillen en gebruiken als roller. Dat kon wat mij betreft een stuk steviger en eenvoudiger. Het is nu eerst even lastig om hem te kantelen, en ook het rollen gaat wat stroef.

De laatste stap is echter weer eenvoudig: haal het transfervel weer los van het lijmvel. De steentjes komen daarbij weer mee omhoog. De onderkant van de steentjes zijn nu voorzien van een lijmlaagje! Plak hem nu ergens op, en druk de steentjes stevig aan. De lijm kleeft nu steviger dan het transfervel, en de steentjes blijven kleven! Hoewel het allemaal wat lastig en bewerkelijk lijkt, is het echt heel eenvoudig, en doen de lijmvellen per stap precies wat ze moeten doen. Ook de sjablonen zijn leuk en klein genoeg om overal op te plakken. Natuurlijk kun je ook zelf een ontwerp maken en gebruiken. Tip: werk van binnen naar buiten. Da’s veel gemakkelijker dan van onder naar boven of andersom.

Minpunten zijn er ook zeker. Het hele studiosysteem had eenvoudiger en praktischer uitgevoerd kunnen worden. En degelijker. Noemden we net al de roller, waarmee je de steentjes van lijm voorziet, er zit ook een bewaarbakje bij voor al je steentjes. Dat bloemvormige bakje heeft klepjes, die je stevig moet aandrukken op het bakje. Om ze los te krijgen moet je best veel kracht zetten, waar de bakjes niet echt tegen bestand zijn… Ook het te gebruiken lijmvelletje ligt los op de studio. Daardoor krult hij op. Logisch, want hij is best strak opgerold geweest, maar handig? Nee, dat is het niet. De handige opbergbakjes voor de transfervellen en de sjablonen, de handige rol voor de lijmvellen en de combinatie tussen het steentjes opbergbakje en een bakje waar je een kleur steentjes in kunt uitgieten is weer wel erg praktisch en leuk bedacht!

Voor Blingles moet je zeker geduldig zijn. De steentjes zijn klein, en om ze met het pennetje op de juiste plek te plakken is nog knap lastig. Geduld is een schone zaak, en misschien zijn meisjes daar wat beter in dan jongens. Voor jonge kinderen is het dan ook wat lastiger om er mee aan de slag te gaan dan oudere kinderen, maar dankzij het handige systeem kun je ‘m wel makkelijk opzij zetten en op een later tijdstip verder gaan.

Blingles Bling Studio, Boti
Prijs: 27,99 euro

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.