logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga mee op de vlucht met Elizabeth Keen en Raymond Reddington in Blacklist, Seizoen 3


blacklist-seizoen-3 In het derde seizoen van de hit dramaserie “The Blacklist” is FBI-agent Elizabeth “Liz” Keen nu op de vlucht met crimineel meesterbrein Raymond “Red” Reddington. Er loopt een onderzoek tegen assistent-FBI Directeur Harold Cooper en nu leidt agent Donald Ressler tegen wil en dank de FBI Task Force in een klopjacht op Liz en Red. Terwijl ze hun voormalige collega’s maar moeizaam voor blijven, duikt Liz in Reds onderwereld van twijfelachtige contacten en geheime operaties. Liz begeeft zich op een onvoorspelbare reis van zelfontdekking en alle elementen van haar leven, inclusief haar onduidelijke relatie met Tom, komen onder immense druk te staan als ze blijft geloven dat Red alle antwoorden heeft.

Blacklist S3

Het moet niet heel veel gekker worden: waar in het eerste seizoen het Reddington nog was die door FBI-agent Elizabeth Keen werd opgejaagd zijn de rollen in het derde seizoen flink omgedraaid. Niet dat Reddington het nu op Keen heeft voorzien, maar het tweetal is inmiddels samen op de vlucht voor de FBI, nadat er een fikse explosie is geweest waarbij veel belangrijke mensen om het leven zijn gekomen. En waarbij Keen de dader lijkt te zijn geweest. Dat is geen goed nieuws, maar gelukkig heeft Reddington een groot hart en neemt Keen mee in Blacklist, seizoen 3.

Vertrouwen

Een belangrijk aspect lijkt te gaan om het vertrouwen tussen Reddington en Keen, hoewel dat geen moment een probleem lijkt te zijn. Keen is als een vlag in de wind van richting veranderd en ingehaakt in Reddingtons flow. Samen rennen ze van vluchtplek naar vluchtplek, waarbij Reddingtons onmetelijke kennis over de boeven der aarde – namen die op de beruchte Blacklist staan – zeker goed van pas komt. Er worden heel wat gunsten vereffend en mensen onder druk gezet! Een spannend kat-en-muisspel dus, met het tweetal in de hoofdrol. En wat voor een kat-en-muisspel! Al vanaf de allereerste aflevering zit de spanning er geweldig goed in, en blijft het ook vasthouden.

Nieuwe ontdekkingen

Een andere rode draad in Blacklist, seizoen 3, is de ontdekkingsreis van Elizabeth Keen naar haar eigen verleden. Haar moeder blijkt namelijk een Russisch spion te zijn geweest, maar veel weet ze niet over haar moeder. Raymond Reddington weet er echter meer over te vertellen – hij heeft haar moeder gekend. En dan nog volgt er veel, veel meer: de speurtocht naar de ware gebeurtenissen omtrent de bomaanslag, de vluchtondernemingen van Liz en Ray, de hechtere band die het tweetal krijgt en natuurlijk iedere aflevering weer een nieuwe Blacklister waar ze mee te maken krijgen. Het derde seizoen van Blacklist laat zien dat de formule nog niet is uitgekauwd. Sterker nog: hij lijkt beter dan ooit.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.