logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Black Box


detail black box

Black Box is een spel dat je met vrienden speelt. Een spel vol vragen. De hoofdvraag is echter: hoe goed weet jij wat je vrienden van jou denken? In Black Box  beantwoordt je vragen over het verleden, het heden en de toekomst. Het lijvige boekje speelt de hoofdrol in dit gezelschapsspel, want daarin staan de vragen vermeld. Sla het boek op een willekeurige pagina open, stel de vraag, en geef antwoord. Simpel, toch? Maar soms kunnen de vragen best confronterend zijn. Elke vraag moet je namelijk beantwoorden met de naam van een van de vrienden uit de groep waarmee je het spel speelt. Weet waar je aan begint, want de waarheid kan soms hard aankomen. Maar, kun je tegen een stootje, dan is dit een fantastische spel om met je vriendengroep te spelen. Denk aan vragen als  Wie heeft de mooiste stem, Met wie zou je wel eens in een nare situatie willen belanden, Wie heeft de meeste harten gebroken, Wie zal in de toekomst nog het meest veranderen?

Het boekje Black Box is zwart en vierkant, kenmerkend voor een Black Box. De pagina’s zijn strak en sober vormgegeven, met een mooie afwerking en een schitterend gebruik van lettertypes. Daardoor ziet iedere pagina er niet saai uit, maar straalt het iets elegants uit, iets mystieks. Een grappig en soms confronterend spel, maar zeker een waar je flink bij kunt lachten. Een stukje van de spelregels? Maar natuurlijk:

Zo werkt het:
1.De jongste van de groep begint en slaat het boek op een willekeurige pagina open
2.Lees de gevonden vraag hardop voor
3.Iedereen schrijft voor zichzelf op hoeveel keer hij verwacht dat zijn naam genoemd zal worden
4.Begin bij degene die het boek in handen heeft: die moet de naam zeggen van de vriend waarop hij de vraag het meest van toepassing vindt
5.Na het rondje kijk je wie het dichts in de buurt zat bij het aantal stemmen dat hij heeft gekregen: hij krijgt een punt!
6.Na elk rondje wordt het boek met de klok mee doorgegeven aan de volgende speler
7.Na vijftien of twintig vragen maak je de balans op en tel je de punten
8.Degene met de meeste punten wint het spel!

Black Box
BBNC Uitgevers, juli 2013, 384 pagina’s, paperback.
Prijs: 9,95 euro. ISBN: 9789045314983


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.