logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bisjou, Guy Didelez

Na het spannende avontuur in Frituur Paradiso en het nog spannendere Poedelnaakt neemt Guy Didelez het heft in eigen handen en kruipt wederom vol vertrouwen achter zijn toetsenbord. En dat voor het vierde avontuur van Alien en Sander, het verliefde stelletje dat elkaar net een korte tijd kent!

In dit avontuur wordt het wederom een spannend verhaal, hoewel het wat dichter bij de belevingswereld zal liggen dan in het boek Poedelnaakt. In dit deel is Sander namelijk stikjaloers op de nieuwe buurjongen van Alien. Hij is rijk, heeft de hele wereld gezien, en schept maar op over zijn kennis en ervaring. En zijn meisje lijkt daar behoorlijk van onder de indruk te zijn! Hij geeft haar zelfs een enorme ring, zo maar, alsof het niets is… Sander ziet zijn tegenstander dan ook met lede ogen aan, en zint op een plan om Alien voor zich terug te wennen.

Dan krijg hij de kans om een jong poesje te bemachtigen. Van zijn stoere kameraad, Runo. Hij ziet zijn kans schoon, en vertrekt met het jonge beestje naar Alien, die meteen verkocht is en Sander overstelpt met kusjes. Totdat het diertje ontsnapt, en bij hun buren terechtkomt. En wat blijkt? Daar zijn niet alleen inbrekers actief, maar vinden ze ook nog eens twee andere onverwachte gasten!  Een spannend avontuur volgt, met nogal bizarre martelpraktijken van de dieven om de code van de kluis te bemachtigen (een zonnebank?!?) en plastische omschrijvingen van de schermutselingen die Sander en Alien hebben met de inbrekers. Het is wel een stuk spannender dan Poedelnaakt, om eerlijk te zijn, met een geweldige opbouw en meer facetten van het leven beschreven dan enkel de gelle strijd die in het derde boek geleverd werd. Super, Sander en Alien zijn weer aanwezig, en wij wachten vol spanning op het vijfde deel!

Bisjou, Guy Didelez
Abimo, maart 2012, 160 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,50 euro. Leeftijd: vanaf 11 jaar. ISBN: 9789059328303


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.