logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Biologische drop van Autodrop oldtimers


IMG_7087

Autodrop heeft weer een nieuw snoepje op de markt gebracht waar je alleen maar verslaafd aan kunt raken. Ongeacht of je nu houdt van zoet, zout of honingzoet: voor iedere dropfan is er wel een variant beschikbaar. Of alle drie, natuurlijk, als je niet kunt kiezen. Je treft in de schappen van Albert Heijn de smaken Zuiver Zoete Tractor Drop, Ziltig Frisse Robben Drop en Honing Zoete Bijtjes Drop aan. Het bijzondere aan deze nieuwe dropvarianten is dat ze stuk voor stuk biologisch zijn, zonder kleurstoffen en andere gekke toevoegingen, en de smaak van natuurlijke ingrediënten. De Oldtimers van Autodrop zijn namelijk gemaakt van de beste biologische ingrediënten. En dat proef je! Eerlijke drop, met een volle en rijke smaak. Die komt volgens Autodrop door de kwaliteit van de ingrediënten, die allen met een officieel SKAL keurmerk zijn geborgd. Dat houdt in dat alle grondstoffen op een verantwoorde manier zijn geproduceerd, met respect voor dier en natuur en zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Bijzonder detail: Oldtimers is het eerste A-merk dat biologische drop op de markt brengt.

Zoals altijd zijn de dropsmaken van Oldtimers geïnspireerd door verhalen uit de oude doos van dropexpert Jochum Douwenga. Zo staat een wadloop aan de wieg van de Ziltig Frisse Robben Drop, inspireerde een spontane tractorrit naar school de Zuiver Zoete Tractor Drop en is de Honing Zoete Bijtjes Drop het zoete gevolg van een incidentje met een bijennest. Jochum: “Op een dag vonden we een bijennest in een oude wilg. Mijn buurjongen Baeke wilde een stuk honingraat bemachtigen, maar kreeg een zwerm bijen achter zich aan. Een duik in de Tersoalster Sylroede was zijn enige redding. Ondertussen kon ik lachend de honing proeven. Denkend aan die smaak, maakte ik de Biologische Honing Zoete Bijtjes Drop, zonder gekke nieuwerwetse bewerkingen en toevoegingen. Ik hoorde dat dit tegenwoordig heel populair is, maar voor mij is het heel logisch dat je alleen maar proeft wat er in hoort te zitten.” De verhalen van iedere dropsmaak zijn te lezen op de verpakking en op de website van Oldtimers.

IMG_7089

De drie nieuwe smaken van Oldtimers zijn gemaakt van pure ingrediënten zoals Arabische gom, echte bijenhoning, zeezout, zoethoutextract en rietsuiker. De drop is niet hard, maar ook niet echt zacht. Het zit een beetje daar tussenin. De reden daarvoor is dat er geen gebruik is gemaakt van gemodificeerd zetmeel, maar alleen van natuurlijke zetmelen. Dat maakt de drop iets kleveriger. Door het ontbreken van karamel is de drop eerder bruin dan zwart, nog een kenmerk van deze biologische drop.

En de smaak? Die is echt vol en rijk, waarbij je door een wereld van verschillende smaken wordt geleid. Wij mochten de Zuiver Zoete Tractor Drop en de Honing Zoete Bijtjes Drop proeven. De Zuiver Zoete Tractor Drop is niet heel erg zoet, met een duidelijk aanwezige zoethoutsmaak. Een tikje fris dus. De Honing Zoete Bijtjes Drop is daarentegen een heel stuk zoeter, waarbij de honingsmaak er met kop en schouders boven uitsteekt. Niet alleen heerlijk om te snoepen, maar ook bijzonder goed als je wat last hebt van je keel. En goed voor het milieu. Daar hoef je je dus helemaal niet schuldig om te voelen!

De Oltimer Autodrop is vooralsnog alleen te koop bij Albert Heijn, voor de prijs van 2,49 euro per pakje.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.