logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Billy geeft een feestje, Catharina Valckx

billy geeft een feestje

Billy de Hamster is vandaag jarig. Zijn vader ontdekt het op de dag zelf. Wat zou hij het liefst willen, naast heel veel nootjes? Een verkleedfeestje! En hij gaat meteen al zijn vrienden uitnodigen. Hij begint bij Pierke, de regenworm, en met zijn tweetjes gaan ze al zijn vrienden af.

De sfeer betrekt echter als ze bij de oude gier komen, die nota bene ook nog het broertje van Pierke, Japie, op zijn bord heeft liggen. De gier blijkt echter een beetje boos te zijn. Hij is ook jarig vandaag, maar heeft niemand om het mee te vieren. Iedereen vind hem te eng… gelukkig weet Billy een oplossing. Billy geeft een feestje! Een verkleedfeestje, nog wel. Niemand hoeft dan te weten dat Gier er ook is!

Billy is trouwens een echte cowboyhamster. Hij woont op de prairie, en heeft dus een paar bijzondere dieren als vrienden. Erg leuk om te zien en te ontdekken. De plaatjes zijn vrolijk getekend, met een harde omlijning en intense kleuren die regelmatig buiten de lijntjes vallen. De omlijningen van de figuren zijn met krijt getekend, wat het een zachtere uitstraling geeft. Het verhaal van Billy geeft een feestje is wat ad hoc en komt met horten en stoten op gang. Er zijn een paar passages weggelaten, zo lijkt het. Daardoor komt de continuïteit soms een beetje in de knel. Jongere kinderen zullen daar trouwens geen probleem mee hebben, oudere kinderen gaan zich toch afvragen hoe Pierke bijvoorbeeld reageert als hij Gier met Japie in zijn armen ziet liggen.

Billy geeft een feestje, Catharina Valckx
Gottmer, juni 2014, 40 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789025757823


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.