Recensie: Billy en de bizon, Catharina Valckx

Billy en de bizon

Wat doe je als je ontdekt dat je vader een echte cowboy is? Dan wil je dat natuurlijk ook worden! Billy wil dan ook niets liever dan leren werpen met een lasso. Hij gaat flink oefenen, om zo de grootste uitdaging aan te gaan: het vangen van een bizon. Dat is nog nooit een hamster gelukt, aldus zijn vader.

Met zijn vriendje Pierke gaat hij op pad, en stuit al snel op een bizon. Maar dan? Samen bedenken ze een plan om het beest te vangen. Gaat het ze lukken?

Billy en de bozin is de opvolger van het ontzettend leuke boek Poten omhoog! waarmee Catharina Valckx de kinderboekwinkelprijs 2011 won. Ook in dit boek weet ze zowel in de tekst als in de plaatjes de nodige grapjes te verwerken. En dan is er natuurlijk al het verhaal zelf met alle dingen die erin gebeuren. Zo doet Pierke even net alsof hij zwaar gewond is, om de bizon af te leiden. Kinderen zullen er van smullen! Ook de tekeningen zijn eenvoudig, met genoeg details en veel sfeer. Zowel de kleuren als de tekenstijl van de verschillende personages dragen daar aan bij. Wordt dit dan de winnaar kinderboekwinkelprijs 2012?

Billy en de bizon, Catharina Valckx
Gottmer, maart 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: x13,95 xx euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025751074

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.