Recensie: Billie, Quentin Greban

Billie

In het verre Amerikaanse stadje Cactus Valley loopt een kleine en vooral jonge sheriff, Billie. Hij is pas net een sheriff geworden, en nog heel erg onzeker in zijn doen en laten. Moet hij al die grote en gevaarlijke boeven tegenhouden die het stadje onveilig maken? Dat is toch nagenoeg onmogelijk? Bovendien kunnen die grote en woeste beesten Billie niet eens verstaan, want de kleine baas lispelt enorm: hij is namelijk zijn eerste melktand kwijt. En dat praat bijzonder lastig.

Doordat hij onverstaanbaar is wordt hij door niemand serieus te nemen. Maar het kleine tijgertje is geen katje dat je zonder handschoenen aan kunt oppakken, hij weet donders goed wat hij wil. En voor je het weet gaat hij achter de grootste boef van het Wilde Westen aan. Maar zal Billie het lukken om zich staande te houden in de grote, boze wereld?

Billie is een heel schattig en lief prentenboek, dat vooral stoere jongens zal aanspreken. De dieren hebben ieder een geheel eigen karakter meegekregen, en zien er best geloofwaardig uit. Het verhaal is ontzettend leuk om voor te lezen, vooral omdat Billie ontzettend lispelt. Het prentenboek is vlot geschreven, en gebruikt een goed leesbaar lettertype, met accentwoorden die groter en vetgedrukt staan geschreven. Genieten tot de laatste bladzijde!

Informatie

Billie, Quentin Gréban

Illustrator: Quentin Gréban
Clavis books, 26 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789044825480

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.