logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Billie Aap, Hasbro


Billie Aap is een knotsgek en lekker actief spel, dat terecht is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2013 in de categorie 3-5 jaar. Waarom terecht? Ten eerste is het een actief spel: de kinderen rennen en mikken met ringen, om daarna een vrolijk dansje te doen. Niets gamen of stilzitten, maar lekker bewegen en schudden met die billen! En dat alles rondom het spelfiguur zelf, Billie Aap.

Dat is een vrolijk paars aapje, met zijn staart fier in de lucht en een banaan in zijn mond. Bij de aap worden zes kunststof ringen geleverd: 3 groene en 3 gele. Die ringen verspreid je door de kamer. Niet te ver, een goede stap van elkaar af is al genoeg. Maar verder weg mag natuurlijk altijd. Nu kunt je Billie aan het werk zetten. Zet Billie aan met de knop op de onderkant, en de paarse aap zal rondrijden door de kamer. Hij heeft twee wieltjes in zijn achterlijf, en twee op een draaischijfje bij zijn voorpoten. Daarmee kan hij zelf vooruit, achteruit, maar kan hij ook bochten maken. De gekke aap zal dus alle kanten opgaan! Billie werkt overigens op 2 C-type batterijen, die niet worden meegeleverd.

De bedoeling is om de ringen op te rapen en ze om de staart van Billie te gooien/leggen. Degene die dat als eerste voor elkaar heeft mag de banaan uit de mond van Billie pakken en is de winnaar. En dat wordt natuurlijk gevierd met een vrolijk dansje, waar je zelf aan kunt meedoen! Het spel duurt – afhankelijk van de handigheid van de kinderen – niet heel erg lang. Billie zelf zit degelijk en robuust in elkaar. Dat voel je ook al als je hem oppakt: hij is lekker zwaar, je voelt al dat hij tegen een stootje kan. Let wel: Billie doet het natuurlijk het best op een gladde vloer, maar een laagpolig tapijt doet ook prima dienst. Daarbij heb je redelijk wat ruimte nodig (ca. 3×3 meter) om zowel de aap rond te laten rijden als de ringen te verspreiden. Heb je die ruimte en een geschikt oppervlak, dan heb je aan Billie Aap een geweldig spel. Het is leuk, vrolijk en heerlijk actief!

Billie Aap, Hasbro
Prijs: 29,99 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. marijke karsten avatar
    marijke karsten

    bij toys xl kost hij 32,99


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.