logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bijbel van de Spaanse keuken, Raquel Palla Lorden

Als je aan Spanje denkt, denk je misschien aan paella, sangria en Baskische cheesecake… maar grote kans dat je meteen denkt aan tapas. Tapas zijn tegenwoordig overal te vinden, in allerlei vormen. Hoeveel restaurants scharen kleine hapjes niet al onder de noemer tapas? Heiligschennis natuurlijk 😉 maar gelukkig kun je vertrouwen op de Bijbel van de Spaanse Keuken om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Spaanse keuken onderzoeken

Eigenlijk is het wel typisch dat Raquel Palla Lorden de Bijbel van de Spaanse keuken heeft geschreven. Ze heeft natuurlijk naam gemaakt als kok voor 24Kitchen en het AD, maar haar Spaanse ‘roots’ zijn wat verder dan je zou denken. Voor haar was het dus een ontdekkingsreis naar haar verleden, naar haar herkomst. Ze ontdekte bijvoorbeeld dat de Spaanse keuken heel wat invloeden van andere landen heeft, maar in de basis heel eenvoudig is. Goede ingrediënten maken de gerechten zoals ze zijn. Ook worden bepaalde tradities uitgelegd, zodat je bepaalde gerechten (zoals paella) kunt maken zoals ze bedoeld zijn.

Vega

Hoewel Spanje niet bekend staat als bijzonder vegavriendelijk, biedt dit boek verrassend veel vegetarische opties. Naast vlees- en visgerechten zijn er recepten voor linzenstoof met groenten, asperges met ei, tijmsoep met gepocheerd ei, calçots met romesco-saus en olijvenspread met noten. En hulde voor Raquel: er staan heerlijke desserts op de kaart! #teamzoetekauw

Hoofdstukindeling Bijbel van de Spaanse Keuken

De hoofdstukken van de Bijbel van de Spaanse keuken zijn – zoals je gewend bent van de kookatlassen, ingedeeld op regio. Iedere regio heeft immers zijn eigen specialiteiten en ingrediënten ter beschikking! De ingrediënten zijn veelal goed verkrijgbaar in de standaard supermarkt, hoewel bepaalde kruiden wat moeilijker kunnen zijn.

 • Voorwoord
 • Hoe gebruik je dit boek
 • Over de Spaanse keuken
 • Spaanse ingrediënten
 • How-to’s
 • Basisrecepten
 • Noord-Spanje
 • Oost-Spanje
 • Centraal-Spanje
 • Zuid-Spanje
 • De Eilanden

Ga direct naar Bijbel van de Spaanse keuken op BOL.com.

Recensie over Bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken neemt je mee op rondreis door Spanje en duikt in de klassieke gerechten die het land rijk is. In het kookboek lees je over de authentieke technieken, smaken en gerechten, variërend van paella tot crema catalana en van churros tot verschillende tapas. De recepten worden stap voor stap uitgelegd met een heldere uitleg en een overzichtelijke ingrediëntenlijst. De sfeervolle foto’s maken het boek plezierig om door te bladeren!

Score: 8


Informatie

Titel: Bijbel van de Spaanse keuken
Auteur:
Uitgever: Carrera culinair
Aantal pagina’s: 496
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048856039
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.