logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bij ons in het circus, Koos Meinderts en Annette Fienieg


bij ons in het circus

Dames en heren, wij presenteren: het circus van Meinderts en Fienieg! Waat ze je in het boek Bij ons in de straat al kennis lieten maken met hun directe omgeving en buren, mag je deze keer mee naar het fantasierijke dierencircus, waar ieder dier zijn eigen kunsten vertoond.

Hooggeëerd publiek, een daverend applaus voor Mighty Mouse de Leeuwentemmer, de Vliegende Man uit het Verre Japan, Kinky Kaaiman de Trots van de Trapeze en vele anderen! In dit boek staan een aantal stoere en grappige dieren getekend en omschreven, waar kinderen lekker bij kunnen fantaseren. De tekeningen omvatten telkens twee pagina’s: op de linker pagina zie je het dier in actie, op de rechterpagina een mooi en sfeervol portret. De woorden en teksten zijn voor jongeren kinderen wellicht wat ingewikkeld en ongebruikelijk, maar dankzij de prettige rijm en ritme in de teksten zal dat zeker niet opvallen. Bovendien kunnen ze door de tekeningen wel begrijpen wat de strekking is van de tekst. En dat is veel belangrijker. Bovendien is het een mooie aanleiding om ze wat nieuwe woorden bij te leren!

Een voorstelling om vrolijk van te worden. Komt dat zien! Komt dat zien!

Bij ons in het circus, Koos Meinderts en Annette Fienieg
Lemniscaat, maart 2013, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789047705307


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.