logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bij ons in de straat, Koos Meinderts en Annette Fienieg

bij ons in de straat

In dit vrolijke en kleurrijke boekje vertelt Koos over zijn eigen straat. Je ontdekt wie er allemaal wonen, en welke geschiedenis ze allemaal hebben. In de grappige, korte teksten op rijm maak je kennis met ze, maar kijk eens goed naar de huizen en de kleurrijke bewoners: zeggen die niet al genoeg?

Bij ons in de straat geeft een bijzonder leuk beeld van de kleurrijke bewoners die er in iedere straat kunnen wonen. Wat zou er gebeuren als je je fantasie de vrije loop laat? Dan wordt die zeeman ineens de bewoner van een echte boot, zo maar op het gras! En kom je erachter waarom die meneer met zijn grote snor zo’n verdrietige liedjes speelt. Het is bijzonder knap dat Koos in slechts vier regeltjes een summiere biografie weet de geven van zijn buren. De mooie, sfeervolle prenten van Annette dragen bij aan de sfeer, en zijn ondanks hun helderheid en soberheid toch bijzonder gedetailleerd: er is zo veel in te zien die je aanwijzingen geven over het leven van de bewoner!

Bij ons in de straat, Koos Meinderts
Lemniscaat, juni 2012, 24 pagina’s, hardcover.
Prijs: 11,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789047704805


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.