logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Klein en compact: de Bigben RR15 wekkerradio


bigben wekkerradio rr15

Al eerder mochten we één van onze kinderen blij maken met een nieuwe wekkerradio: de Bigben RR70 kubus wekkerradio met projector. In een stoer Yellow-Cab motief. Onlangs werden we echter verrast met een klein en schattig pakketje: de kleine broer van de kubuswekkerradio met projector! En grappig genoeg werd deze Bigben RR15 wekkerradio direct ingepikt door onze grote broer. Om ons te helpen testen. Tja, zo kun je het ook aanpakken!

Compact model

Wat meteen opvalt aan deze wekkerradio is dat het een mooi en compact toestelletje is. In tegenstelling tot veel wekkerradio’s is de Bigben RR17 juist hoger dan dat hij diep is. Hij staat dus rechtop, in plaats van dat hij ligt. De voorkant van het toestel is voorzien van een stoere prins, in ons geval een afbeelding van de gele taxi’s uit New York. Die afbeelding kun je trouwens verwijderen (volgens de handleiding althans) en hem vervangen door een afbeelding naar smaak. Bovenop de wekkerradio ook vind je alle bedieningselementen: met een aantal zwarte kunststofknopjes kun je instellen en bedienen. Wat ontzettend praktisch is, en wat we ook bij de kubuswekkerradio ontdekten, is dat dit toestel geen draadje heeft voor de radio-ontvangst. Je hebt dus enkel een snoer lopen naar je stopcontact.

Functies

Je zult begrijpen dat dit compacte model iets minder functionaliteiten heeft dan zijn grote vierkante broer. Het grootste verschil zit hem echter in het ontbreken van een projector, want het formaat van de wekker natuurlijk ten goede komt. Daarnaast valt het op dat deze lekker een rood display heeft, terwijl het vierkante model een wit display heeft, dat bovendien qua intensiteit instelbaar is. Dat vond ik een erg aangename functie, die ik nu toch wel mis. Daarnaast beschikt de wekkerradio over alle functies die je je maar kunt bedenken: een ingebouwde FM radio met maar liefst 20 voorkeuzezenders, een slaapfunctie, waarbij de radio zichzelf na een bepaalde tijd uitschakelt om aan een tijdweergave in onze 24-uurs weergavemodus en maar liefst twee verschillende werktijden, wat natuurlijk erg makkelijk is. Zo kun je doordeweeks een werktijd gebruiken en voor het weekend een andere tijd instellen. De wekkerfunctie kun je activeren met de radio of met een hard geluidssignaal. Met de snoozefunctie kun je nog even nadoezelen met een reminder voor ongeveer 10 minuten.

Geluid

Wat natuurlijk erg belangrijk is voor wekkerradio, is dat er ook een radio op zit! De Bigben RR15 wekkerradio beschikt over maar liefst 20 FM voorkeuzezenders. Hier kun je maar één kant op doorheen bladeren, wat wel jammer is. Je kunt alleen maar een zender vooruit, niet achteruit. Ben je bij de laatste zender, dan begin je weer vooraan. Het geluid van de wekkerradio is prima. Niet te schel, maar jammer genoeg ook niet bepaald vol. Acceptabel, voor een wekker. Ook hier hebben we echter een klein minpuntje: het laagste volume is toch nog best hard. Niet hinderlijk hard, maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen daar van gediend is.

Conclusie over RR15 wekkerradio

Een prima wekkerradio, met een eigenwijs uiterlijk. Daar moet dit toestel het wel van hebben. Daarnaast beschikt het over twee wektijden en een paar leuke functies. Een mooi compact model dat op iedere kinderkamer zou passen – danzij de leuke speelse motieven die beschikbaar zijn voor zowel jongens als meisjes.
Door: CooleSuggesties
Score:Bigben RR15 wekkerradio krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

RR15 wekkerradio, Bigben
Klik hier voor de website
Prijs: 24.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.