logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Big Ben Multimedia Tower en platenspeler – coole audioproducten


Muziek luisteren willen we allemaal, maar jammer genoeg zijn de meeste radio’s ontzettend saai om naar te kijken. Big Ben brengt hier verandering in met twee heel bijzondere radio’s: de Multimedia tower en een supercoole platenspeler, die lijkt op de voorkant van een oude auto. Beiden bieden veel mogelijkheden om muziek van af te spelen en vooral een heel coole uitstraling.

Zoals gezegd ziet de platenspeler er uit als de grill van een oude auto. Stoer, lekker retro en strak uitgevoerd. Op de ‘motorkap’ van je platenspeler zie je een afbeelding terug van een stoere stad. Aan de voorkant vind je de bedieningselementen: zowel het volume als de radiozender stel je in met een ouderwetse draaiknop. Jammer genoeg zorgt dat er bij je radio voor dat je maar één voorkeuzezender ter beschikking hebt. Verder kun je op deze platenspeler LP’s afspelen (op 3 verschillende snelheden), cd’s, mp3’s vanaf cd of USB-stick en beschikt de platenspeler over een line in-ingang waarop je een mp3-speler kunt aansluiten. Wil je de omgeving niet storen of gun je ze af en toe wat rust? Dan kun je een koptelefoon aansluiten. Vind je platen ouderwets? Nee joh! Ze zijn juist helemaal terug van weggeweest! Je kunt veel beter genieten van het échte geluid als die ook echt is. Al die groeven, vuiltjes en krassen, dat levert het geluid pas karakter op. Bovendien zorgt een analoge geluidsopname zoals een LP ervoor dat je geen compressie hoeft toe te passen: er is geen gegevensverlies. Zelfs de grote elektronicaketen MediaMarkt gaat beginnen met het verkopen van LP’s. Dat zegt toch wat, nietwaar? Wil je onderweg genieten van je langspeelplaten? Dan kun je ze omzetten naar MP3’s en kopiëren naar een usb-stick.

De Multimedia Tower is heel indrukwekkend om te zien. De toren zelf is ruim een meter hoog en direct vallen de speakers op. Zo is de toren voorzien van een 30 W Subwooger, en 2x15W luidsprekers. De instellingen kun je netjes regelen, want dankzij een instelbare bas en equalizer kun je de manier van afspelen naar wens aanpassen. De instellingen maak je met de knoppen bovenop de toren, maar liever nog met de meegeleverde afstandsbediening: ik vond de knopjes zelf wat matig reageren. Het lcd-schermpje had ook wel een hard plastic afdekplaatje (of beter: een gehard glazen plaatje) mogen krijgen: ook hier is de afwerking niet geweldig. De sokkel waar de toren op staat ziet er netjes uit, maar is gevoelig voor schade: de gebruikte materialen wassen niet echt mooi bij de manier van vormgeving: spaanderplaat werkt prima voor rechte planken, maar voor afgeronde hoeken was mdf of hout toch mooier geweest. De Multimedia Tower doet izjn naam eer aan: het is een docking station voor iPod, iPhone, iPad en Android toestellen (via Micro USB). Bovendien is de geluidstoren voorzien van Bluetooth en zijn er aansluitingen voor USB, SD en andere externe geluidsbronnen. In het oog springen de coole vormgevingen: welke stijl jouw kamer ook is, je hebt er nu een echte eye-catcher bij! Wat dacht je bijvoorbeeld van een chique Franse uitstraling, met een Eiffeltoren-print, of een ouderwetse Engelse telefooncel? Of de Britse vlag? Of is neutraal zwart meer jouw ding?

Qua geluid is er weinig aan te merken op beide spelers. Er zit een prima geluidje in, met vooral bij de platenspeler een heel gericht geluid. Je zou het retro kunnen noemen, aangezien het moderne, volle geluid ontbreekt. Bas, middentonen en hoge tonen zijn aardig vertegenwoordigd, maar van de Multimedia Tower hadden we meer verwacht: daar lag de wat vlakke bas toch te ver naast het bereik van de middentonen. Desondanks zijn beide items super cool vormgegeven en een leuke aanwinst voor de kinderkamer of gamekamer. Niet echt indrukwekkend qua geluid, maar ze maken des te meer indruk op het gebied van vormgeving!

Informatie

Platenspeler, Big Ben
Prijs: 90 euro

Multimedia tower, Big Ben
Prijs: 180 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.