logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Big Bang Theory, seizoen 10


The Big Bang Theory - Seizoen 10De Big Bang Theory blijft een briljante serie – hoe veel seizoenen je er ook van hebt gekeken. En dan bedoel ik ‘briljant’ in ieder denkbaar opzicht. Want de karakters zijn en blijven natuurlijk briljant op hun geheel eigen manier. Op hun eigen werkveld, met alle territoriale verdedigingsmechanieken die daarbij komen kijken. Oh ja, en ze zijn natuurlijk sociaal compleet onvaardig, want wat gaat er nu boven een Star Trek film, wetenschappelijke expositie of lezing? Niets, toch? De eind-twintigers hebben in de eerste seizoenen al kennis mogen maken met het vrouwelijk geslacht en hebben zo langzamerhand een relatie opgebouwd, maar ook dat gaat niet zonder slag of stoot.

Pennywise

De belangrijkste rollen zijn eigenlijk weggelegd voor de arrogante Sheldon en Penny, de blonde stoot die niet al te snugger is. Grotere tegenpolen zul je niet snel tegenkomen op deze aarde. Toch vormen ze allebei de spil van het bonte gezelschap, op hun geheel eigen manier. Sheldon omdat hij zo kinderlijk afhankelijk is en soms wat naïef reageert, Penny omdat ze juist heel hartelijk en sociaal denkend is en alle jongens regelmatig het hoofd op hol brengt, maar ze ook met beide benen op de grond zet.

Voortborduren

Het mooie van de Big Bang Theory, Seizoen 10 is wel dat je de afleveringen los kunt zien, maar dat er ook een coole en onderhoudende verhaallijn in steekt. Zo gaat de serie nu verder waar het negende seizoen is geëindigd, op het moment dat Leonard en Penny in het huwelijksboortje stapten. Hoewel ze toen met zijn tweetjes in Las Vegas zijn getrouwd, willen ze het nu in het bijzijn van familie en vrienden doen. Een uitdaging op zich, aangezien met name Leonards ouders elkaar niet kunnen luchten of zien… Ook Penny’s kleurrijke familie zorgt voor de nodige oproer in de flat van deze nerds! Dat is natuurlijk niet het enige – want de 24 afleveringen van de Big Bang Theory, seizoen 10 staan bol van de weetjes, feitjes, betweterige woordstrijden en bijzondere wendingen.

Conclusie over Big Bang Theory, seizoen 10

Niet meer zo origineel en bijzonder als het eerste seizoen, maar nog steeds lekker bizar. De afleveringen blijven onderhoudend, grappig en een tikje vreemd – maar zeker wel lekker. Genieten tot de laatste aflevering, en wachten maar op de volgende seizoenen om te ontdekken hoe het dit bonte gezelschap verder zal afgaan. Door: Score: Big Bang Theory, seizoen 10 krijgt 8 van de 10 punten.