logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bezig Beertje blust de brand, Benji Davies

9789025753047_ bezig beertje blust de brand

Kinderen vinden zelf experimenteren maar wat leuk en interessant. Schuifboekjes en luikjes zijn dan ook ontzettend populair… maar vaak ook snel stuk. De stevige kartonboekjes over Bezig Beertje zijn een uitzondering op die regel. De boekjes hebben supersterke schuifjes en zijn ideaal voor peuters die van stoere dingen houden. Het leuke is ook dat je niet alleen de standaard schuifacties hebt, maar ook kunt draaien, duwen, kantelen, en nog veel meer. De bewegende delen beperken zich ook niet tot de rand van het boekje, maar schuiven daar nog een stukje uit!

Al schuivend kunnen ze Bezig Beertje op elke pagina tevoorschijn toveren. De eenvoudige tekst op rijm, vertaald door Bette Westera, neemt de kinderen mee op avontuur. De teksten hebben overigens niet heel veel om het lijf, maar dat is natuurlijk niet door Bette’s schuld. En om de tekst gaat het ook eigenlijk niet: het zijn vooral de leuke tekeningen, die het verhaal vertellen, en de schuifjes die de pret helemaal compleet maken! In dit deeltje is Bezig Beertje een brandweerman, die met zijn brandweerkornuiten uitrijdt met de ladderwagen om een brand te blussen. Ga jij mee met Bezig Beertje op pad? Ze maakt het allemaal mee, vanaf het moment dat de brand gemeld wordt totdat de brand geblust is!

Ook verkrijgbaar in deze serie: ‘Bezig Beertje vindt een schat‘, ‘Bezig Beertje aan het werk’ en ‘Bezig Beertje gaat op reis’.

Bezig beertje blust de brand, Benji Davies
Gottmer, maart 2013, 10 pagina’s, hardcover.
Prijs: 7,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025753047


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.