logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie Beyblade Rip Gauge Launcher en Beyblade IR Spin Control


Beyblade, het spel met de razende tollen die tegen elkaar strijden in een arena, zijn immens populair. Dat zie je niet alleen aan het succes van de tekenfilm, maar ook aan de vele battles die er gestreden worden in huiskamers, op schoolpleinen en op heuse tournooien. De individuele tollen kunnen helemaal naar wens worden aangepast. Dat begint al bij de tol zelf, die links- of rechtsdraaiend is, en die vervolgens kan worden uitgerust met een breed scala aan accessoires, om zo helemaal aan jouw verwachtingen te voldoen qua prestaties en strijdlustigheid.

Toch kan een beetje hulp geen kwaad. De BeyBlade Rip Gauge Launcher en de IR Spin Control zijn daar perfect voor. Met de Rip Gauge Launcher heb je een trainingsmodule in handen. Zoals de naam doet vermoeden: je hebt een luxe launcher in handen, waarmee je de beyblades kunt landeren. De launcher heeft een digitaal schermpje waarop je de snelheid van je tol kan zien. Lanceer je tol in het Beystadium en de launcher meet hoe hard jouw tol gaat! Zo weet je niet alleen hoe hard je tol is gelanceerd, maar kun je ook de effecten daarvan zien naar je tegenstander toe. In de regel is het namelijk zo, dat hoe harder een tol gaat, des te beter deze presteert in zijn strijd! In de launcher moeten twee AAA-batterijen, die niet worden meegeleverd. Er worden wel twee opzetstukjes meegeleverd, een voor linksdraaiende blades, en een voor rechtsdraaiende. Je kunt de launcher eenvoudig omschakelen van links- naar rechtsdraaiend middels een kleine schakelaar, onderaan de launcher. Een leuke extra feature is de mogelijkheid om tot 9 personen een snelheidswedstrijdje te doen: de Gauge Launcher kan namelijk de snelheden bijhouden van wel negen verschillende beybladers! Zo kun je niet alleen kijken welke blade er het langste overeind blijft, maar ook wie er het hardst lanceert. Cool!

Wil je echter wat meer controle in de arena, dan moet je eens kijken naar de IR Spin Control. Dit setje bestaat uit een geavanceerde launcher en een XTS-beyblade. Plaats drie AAA-batterijen in de launcher, en zorg dat er drie opgeladen knoopcelbatterijen in de blade zitten, en je kunt profiteren van een ongeëvenaard voordeel in de arena: je kunt je beyblade namelijk besturen! Op de launcher zitten vier besturingsknoppen. Met de pijltjestoetsen kun je de tol naar links of rechts bewegen. Ideaal voor een aanval of juist een ontwijkingsactie. Daarboven zitten een vierkante actieknop en een ronde Power Boostknop. Met de eerstgenoemde voer je een speciale aanval uit. De tweede geeft je tol een extra powerboost: hij gaat nog sneller draaien, waardoor je zeker in het voordeel bent. Let wel: je hebt geen onbeperkt aantal acties ter beschikking! Boven op de launcher zitten namelijk een aantal lampjes, die aangeven hoeveel kracht je nog hebt. Hieraan kun je dan ook zien hoeveel acties je nog kunt uitvoeren! Het spreekt voor zich dat sommige acties meer energie verbruiken dan andere, maar gebruik ze met zorg! Lanceer je weer een nieuwe tol, dan heb je natuurlijk weer een volle energiebalk. Let it rip, en gebruik de voordelen van deze twee sets!

Beyblade Rip Gauge Launcher
Vanaf 6 jaar. Prijs: ca. 35 euro

Beyblade IR Spin Control
Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: ca. 40 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.