logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Beyblade Beywheelz crash course set, Hasbro


Beyblade Beywheelz crash course set

Ben je bekend met Beyblade? De gave tollen die tegen elkaar strijden in arena’s, en daarbij alle trucs uit de kast mogen halen die ze in zich hebben? Nou, die tollen hebben een opvolger gekregen: de ultieme Beywheelz! En in deze crash course set heb je meteen een omgeving bij de hand om een aantal coole stunts uit de voeren én om tegen elkaar te strijden. De Beywheelz crash course set bevat alles voor twee spelers: een Crash Course arena, obstakels, 2 exclusieve Beywheelz, 2 ripcord launchers én 2 unieke codes om ook online te spelen.

De Beywheelz zijn eigenlijk Beyblades op z’n kant. Die is voorzien van een dik rubber wiel, met een stoer profiel. Net als de Beyblades kun je ze uit elkaarhalen om onderdelen te wisselen. daarmee maak je een nieuwe balans in het wiel, waardoor hij een ander effect teweeg kan brengen. Dat in- en uit elkaar halen gaat wat moeizaam: de Spirit Axle is kunststof schroef, die je door de rubber onderdelen moet draaien. Die onderdelen zijn bijzonder stoer en origineel uitgevoerd. De twee meegeleverde Wheelz zijn echt uniek en anders dan de ander. Heb je een Beywheel in elkaar gezet, dan wordt het tijd voor actie. Pak een Ripcord Launcer in je linkerhand, draai het Beywheel erop en Let it rip!

Met de set heb je drie spelmogelijkheden. Ten eerste kun je natuurlijk racen. Maak een finish op de grond, en race tegen elkaar. De meest eenvoudige vorm, waar je de crash course niet bij nodig hebt. Die baan kun je gebruiken om stunt battles uit te voeren: wie maakt de coolste stunts, Daarbij kun je gebruik maken van de bayrena, die voorzien is van een aantal ramps, een stunt goal en twee blaster pillars, die je op verschillende manieren op de baan kunt plaatsen. Je kunt de blaster pillars ook gebruiken om op een afstand te raken. Het derde spel is een crash battle: in het midden van de crash course heb je namelijk een versmalling. Laat beide Wheelz naar elkaar toe racen, en ze zullen elkaar op dat punt raken. Welke Beywheel rijdt door? Die heeft gewonnen! Maar vaker zal het voorkomen dat ze allebei omvallen. De winnaar is dan degene die het dichtst bij de botsplek blijft liggen. Dat was namelijk de sterkste!

Een tip voor nieuwe Beywheelers: begin met oefenen, oefenen, oefenen! Het is niet supermoeilijk om je Beywheel af te schieten, maar wel om ze heel precies ergens te krijgen. Begin dicht bij een doelwit, en ga steeds verder weg naarmate je beter wordt.

Beyblade Beywheelz Crash Course set, Hasbro
Prijs: 60 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.