logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bakken en magie: een recept voor succes! Recensie: De betoverende mix van Bakkerij Bliss, Kathryn Littlewood

De betoverde mix van bakkerij bliss

Bakken is eigenlijk al iets magisch: je doet allerlei suffe ingrediënten in een kom, mixt, mengt en bakt, met een geweldige taart of cake als resultaat. Maar wat zou er gebeuren als je er echt magische ingrediënten aan kunt toevoegen? Dan heb je een heel dorp vol vrolijke mensen, die maar wat graag bij jouw bakkerij terechtkomen! Zo weet ook de familie Bliss, die een bakkerij heeft in Rampenburg. In de vorige vier boeken heb je al van alles kunnen lezen over deze bijzondere familie en de avonturen die met name dochter Roosmarijn heeft meegemaakt.

Graaf Gigli

Dit boek, De Betoverende mix van Bakkerij Bliss, is het vijfde deel in een reeks. De verhalen sluiten namelijk echt op elkaar aan, hoewel je ze ook prima los van elkaar kunt lezen. In het vijfde avontuur draait het eigenlijk om Roos, die inmiddels de titel van meesterbakker heeft gekregen, en haar tante Lilian, die ze in het eerste deel heeft leren kennen. Lilian is namelijk ontvoerd door Graaf Gigli, met wie ze in het vorige boek een felle magische bakwedstrijd hebben geleverd. Maar daarmee is de kous nog niet af, want graaf Gigli was lid van de Orde van de Deegroller – een magisch genootschap die de wereld wil veroveren. En tja, dan glipt er wel eens een lid tussendoor die de wereld in zijn eentje wil hebben…

Italiaans gebak

Eenmaal in het stadje Gigli aangekomen lijkt het een onneembare vesting te zijn. Hoge muren, strenge bewakers en dikke poorten maken het onmogelijk om binnen te komen. De familie Bliss moet zelfs binnensluipen als de bekende boyband No Direction! Roos, Dille, Tijm, Devin (het vriendje van Roos) en opa Balthazar glippen samen met de pratende kat Asperge en de dappere muis Jacques het kasteel in, verkleed als de jongensband, om hun tante te bevrijden. Maar komen ze door de strenge beveiliging heen? Of lopen ze juist recht in een val?


Recensie over De betoverende mix van Bakkerij Bliss

CooleSuggesties topper

De boeken van Bakkerij Bliss zijn echt geweldig. Toegegeven, het gaat in feite over een meisje, maar het is absoluut geen meidenboek. Het is eerder een bakkersversie van Harry Potter – en leest minstens zo fijn weg. Minder luguber en eng, maar zeker zo spannend. Bovendien laat het de gardes in de lade rammelen, om je even te laten weten dat het toch echt weer eens tijd is om in de keuken te staan. De Betoverende Mix van Bakkerij Bliss zit vol verrassingen, complotten en geheime samenwerkingen dat je het liefst gewoon wil doorlezen. Betoverend!

Score: 10


Informatie

De betoverende mix van Bakkerij Bliss,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Holkema en Warendorf, 272 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789000354276. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.