logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Beterschap, Milja Praagman

In Beterschap beleef je weer een spannend avontuur met Varken en Muis. In dit boek is het avontuur echter ver te zoeken. Varken is namelijk niet naar Muis gekomen. Hij is lekker thuis gebleven, in bed! Dat ontdekt Muis als ze naar Varken gaat om uit te zoeken waar hij is. Daar ontdekt Muis dat Varken heel erg ziek is en nergens zin in heeft. Dat is ook niet fijn!

Gelukkig ontdekt Muis dat Beterschap op de loer ligt. Alle vrienden en kennissen van Varken en Muis komen varken een hart onder de riem steken met allerlei geschenkjes, lekkere dingen en vooral met heel erg veel liefde. Zo ontdekt Muis dat het fijn en ook heel bijzonder is om voor een ziek iemand te zorgen. Daardoor ben je ineens echt nodig!

De boekjes van Muis en Varken zijn heel bijzonder. Beterschap is daar geen uitzondering op. Het zijn herkenbare belevenissen, met een klein stukje doorgetrokken naar een iets volwassen leefsituatie. De dieren wonen bijvoorbeeld allemaal zelfstandig, en ook de dingen die ze doen zijn wat volwassener. De gevoelens en ervaringen zijn daarentegen weer heel herkenbaar voor de jonge kinderen. De tekeningen van Milja zijn heerlijk eenvoudig en helder, met fijne lijntjes en herkenbare gezichtsuitdrukkingen. Het verhaal zelf is kort en bondig, leuk en herkenbaar.

Informatie

Beterschap, Milja Praagman

Illustrator: Milja Praagman
Eenhoorn, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789058389930


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.