logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Beter bloggen voor ZZP-ers, Karin Ramaker


BeterBloggenHR-433x600 houten achtergrond

Als je een eigen bedrijfje hebt en jezelf voor de wereld kenbaar wil maken, dan moet je er voor zorgen dat je vindbaar bent op het wereld wijde web. Dat kan met een informatiepagina, een facebookpagina, op twitter of instagram, maar als je er echt bij wil horen dan steek je wat tijd in een persoonlijk verhaal, zodat mensen je een soort gunfactor geven. Dan ga je dus bloggen. Iedere dag of iedere week schrijf je dan over iets dat je hebt meegemaakt, of iets wat je wilt delen. Dat kan een persoonlijke gebeurtenis zijn, een nieuwtje binnen je vakgebied, of misschien wil je zelfs wel wat van je kennis delen… Op jouw blog ben je helemaal heerser en koning tegelijk.

In het boek Beter Bloggen voor ZZp-ers schrijft Karin Ramaker, al jarenlang blogster en blogtrainer over alle valkuilen, kansen, mogelijkheden en gevaren die er schuilen aan het bloggen. Daarbij lijkt het heel verleidelijk om pagina’s te vullen met handige tools, programmeercode, plug-ins, maar geeft ze je juist de middelen om de inhoud van je blog onder handen te nemen. De technische kant of het ontwerp zou je namelijk makkelijk kunnen uitbesteden aan iemand die er meer ervaring of kennis van heeft.

Als je het boek leest merk je al meteen dat Karin het gewend is om te schrijven voor mensen die niet al te veel kennis van zaken hebben. Niet vervelend bedoeld overigens, maar ze is gewend om te spreken voor beginners. In het boek wordt je dan ook stap voor stap meegenomen door het hele blogproces, van het moment dat je besluit een blog te beginnen tot het moment dat je een tijdelijke writers block hebt. Ze geeft je deerbij ontzettend veel tips waar je je aan vast kunt houden in roerige tijden – niet alle tips zullen in eerste instantie logisch lijken of duidelijk zijn, maar geloof me – de meeste zul je zeker een keer nodig hebben of kunnen duiden.

Beter bloggen voor ZZP-ers is een heerlijk boek om te lezen, en een waardevol boek voor het geval je zelf een ZZP-er bent en jezelf wil profileren voor een groter publiek. Het zal je, zo meent Karin Ramaker, zeker geen windeieren leggen. Mensen willen tegenwoordig namelijk wat meer dan alleen een opdracht uitzetten of een offerte opvragen. Ze willen iemand inhuren, en weten wie ze in huis halen.

Beter bloggen voor ZZP-ers, Karin Ramakers
uitgeverij Scriptum, 142 pagina’s, paperback.
Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789055949595


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.