Recensie: Beste Bregje Boentjes, Mathilde Stein en Chuck Groenink

Beste Bregje Boentjes, staat er op de brief die Bregje Boentjes op de deurmat vindt. Van wie zou hij komen? Van een schatrijke sjeik die verliefd op haar is? Een snelle filmimpresario die haar in zijn vizier heeft? Of een circusdirecteur die op zoek is naar nieuw talent?

Hoopvol fantaseert Bregje Boentjes over wie haar zou kunnen schrijven. En dan neemt zij, het sloofje van haar moeder, een kloek besluit! Beste Bregje Boentjes is een ontzettend lief en fantasierijk boek over een meisje dat ineens een brief vind, geadresseerd aan haar. Uit het verhaal zelf wordt al snel duidelijk dat ze niet bepaald uit een liefdevol gezin komt: haar moeder zit haar nogal op de nek, en verwacht nog al wat van haar dochter. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Bregje, die haar leven meer dan beu is, in deze -nog dichte-  envelop haar uitweg ziet. Maar wat zijn haar grootste dromen? In welke hoek van de wereld wil ze een nieuw leven beginnen, en met wie?

Prachtige prenten illustreren de dromen van Bregje, waarbij de brief in haar gedachten staat afgebeeld. Er wordt dan ook leuk gespeeld met verschillende schrijfstijlen, papiersoorten, decoraties en meer, laat staan de verschillende vormgevingen van de diverse dromen die ze heeft: van koningshuis tot circustent, van oerwoud tot andere planeet: alle zijn goede opties om haar ouderlijk huis te ontvluchten!

Beste Bregje Boentjes, Mathilde Stein en Chuck Groenink
Lemniscaat, september 2011, 32 pagina’s, gebonden
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789047703457

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Beste Bregje Boentjes, Mathilde Stein en Chuck Groenink”

  1. […] Nieuwe Sint, Mathilde Stein & Martijn van der Linden Gottmer, 40 pagina’s, 13,95 euro, adviesleeftijd: vanaf 4 jaar. […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.