logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De beste BBQ recepten ter wereld, Steven Raichlen

De beste BBQ-recepten ter wereldBarbecueën: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Zodra het weer een beetje acceptabel is, zetten we de barbecue aan, dekken we de tafel en eten we buiten. En nee, daarbij houden we ons netjes aan de schijf van vijf, met groenten, fruit, vlees, aardappelen (en soms brood of tortilla’s) en natuurlijk lekker drinken en sauzen. Veel mensen hebben echter geen idee wat je allemaal kunt met een barbecue. Zonde! Gelukkig is er altijd hulp en schieten de boeken over barbecueën en grillen als paddestoelen uit de grond. De Beste BBQ recepten ter wereld is een titel die natuurlijk tot de verbeelding spreekt.

De wereld rond

Steven Raichlen, schrijver van De beste BBQ recepten ter wereld, is de hele wereld rondgereisd. Hij weet daarbij als geen ander wat er komt kijken bij het grillen en barbecuën. Dit boek vormt daarbij een geweldige kijk in de keuken van de landen om ons heen. Die verhalen zijn aangevuld met foto’s. Helaas komen die vaak niet veel verder dan het niveau vakantiekiekjes, waardoor ze eerder sfeermakers zijn dan dat ze het water in je mond laten lopen. De verhalen van Steven maken echter veel goed. Hij weet op een geweldige manier te vertellen over zijn ervaringen en daarin zijn mening over de gerechten goed te verwoorden.

Recepten

De recepten in het boek zijn opgedeeld in een aantal hoofdstukken. Denk daarbij aan rundvlees en kalfsvlees, varkensvlees, gehakt, gevogelte, groenten en een hoofdstuk over vegetarische gerechten. Praktisch is het feit dat Steven de recepten vertaalt naar ingrediënten die ook in ons land goed verkrijgbaar zijn. Dat is namelijk altijd een probleem. In sommige landen zijn bepaalde ingrediënten veel beter verkrijgbaar, of zijn de smaken gewoon anders dan hier. Vervelend is het feit dat de recepten niet op één pagina staan. Voor veel stappenplannen moet je een bladzijde omslaan om het recept verder te kunnen volgen. Niet handig!

Conclusie over De beste BBQ recepten ter wereld

Dit boek neemt je mee de hele wereld over om te kijken naar heel specifieke gerechten die overal ter wereld gebakken worden. De verhalen en ervaringen worden aangevuld met foto’s, die een wisselende kwaliteit hebben: sfeervolle foto’s waarbij het water je in de mond loopt zijn helaas schaars, vaak zijn ze van het niveau vakantiekiekje. De recepten zijn haalbaar en goed te doen, met ingrediënten die je goed in Nederland kunt verkrijgen. Niet alle recepten zijn even briljant, vaak worden er ook suggesties omschreven.
Door:
Score: De beste BBQ recepten ter wereld krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

De beste BBQ recepten ter wereld,
Karakter uitgevers, 300 pagina’s, hardcover.
ISBN: 9789045215235. Prijs: 19.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.