logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bereik je ideale gewicht deel 2, Sonja Bakker


Sonja Bakker (1974) is voedingsdeskundige en bestseller-schrijfster. Jarenlang begeleidde zij mensen met overgewicht in haar praktijk. Inmiddels verkocht ze al miljoenen boeken. In deze prachtige opvolger van “Bereik je ideale gewicht”, Sonja’s eerste boek, komen geheel nieuwe producten aan de orde. Met nieuwe weekmenu’s van deze tijd, heerlijke, makkelijke recepten, weet Sonja je wederom te motiveren om je overgewicht aan te pakken.Voor wie snel wat kilo”s wil afvallen op een verantwoorde manier is dit boek een echte aanrader!

Sonja bakker is inmiddels een bekendheid in de Nederlandse keuken. Duizenden mannen en vrouwen houden zich met wisselend succes aan het dieet van deze dame, en Bereik je ideale gewicht deel 2 is een nieuw boek in de serie werken van Sonja. Eigenlijk is het enige kritiekpunt op het boek de titel: Deel 2 insinueert namelijk dat je ook deel 1 moet hebben gelezen, maar dat is niet zo. Het is een losstaand boek, dat eerder variatie aanbrengt op deel 1 dan dat het echt iets nieuws biedt. Het heeft ook een inleiding, handige weekmenu’s (waarbij hier het ontbijt, lunch en avondeten wel aanzienlijk beter staan aangegeven dan in deel 1) en een duidelijke scheiding tussen de maaltijden voor mannen en vrouwen. Hierbij valt het op dat de menu’s voor mannen en vrouwen lang niet altijd op elkaar aansluiten. Zo kan het voorkomen dat je als vrouw achter een schaaltje fruit zit, terwijl je man, die het dieet ook volgt, een paar volkoren boterhammen naar binnen mag werken. Het is begrijpelijk dat er een verschil is tussen de voedingsbehoeftes van mannen en vrouwen, maar soms zijn die verschillen wel erg groot (ook andersom trouwens). Zeker bij gezinssituaties is het prettig als deze twee wat meer op elkaar afgestemd zouden zijn.

Wel prettig is het feit dat de gebrukte recepten direct achter het weekmenu staan vermeld. Hierdoor hoef je niet meer naar de achterkant van het boek om het bijbehorende gerecht te zoeken. Leuk is ook de toevoeding van een stukje zelfhulp, waarbij Sonja een aantal zelfreflectie-oefeningen heeft opgenomen. Zo confronteer je jezelf nog eens extra met je slechte gewoontes of je doel, waardoor je beter vol zult kunnen houden om je doel te bereiken!

Bereik je ideale gewicht deel 2, Sonja Bakker
De Zonnestraal, juni 2011, 144 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789078211228


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.