logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bennie Stout

Heb je zin in een ouderwets gezellige Sinterklaasfilm? Dan moet je zeker Bennie Stout in huis halen! Die film neemt je een flinke tijd mee terug in de tijd, in de tijd van Kruimeltje en Pietje Puk. Daar maken we kennis met Benjamin Stout, ofwel Bennie. Hij woont samen met zijn oudere broer, moeder en vader in een klein huisje. Zijn vader is visser, die vaak langere tijd van huis is. Ook nu. De vangst viel tegen, en Bennies vader kreeg de kans om in Spanje een tijdje te kunnen werken. Dat heeft hij dan ook met beide handen aangegrepen.

Ondertussen leer je Bennie beter kennen. Een lieve jongen, die vol zit met jongensstreken. En die regelmatig geplaagd wordt door de zoon van de burgemeester, waardoor hij vaak echt in de problemen komt. Nu de sinterklaastijd komt, is Bennie natuurlijk bijzonder enthousiast. Maar: hij mag er niet bij zijn… Door allerlei misverstanden is hij in de problemen gekomen, en moet hij zilverpoetsen bij de burgemeester. Daar ontdekt hij echter iets vervelends… Het zoontje van de burgemeester is een alleen gelaten bij Het Groet Boek. Hij komt er tot zin grote schrik achter dat hij op de stoutekinderenlijst staat! Het jongetje haalt zijn naam weg, en Bennie ziet dat. Als hij te oren krijgt dat stoute kinderen naar Spanje moeten, krijgt hij een plannetje… Om zijn moeder te ontlasten van alle problemen die het mannetje veroorzaakt en zijn vader weer te zien wil hij maar een ding: in de zak, naar Spanje!

Bennie Stout is een heerlijk nostalgische film, vol lieve en ontroerende momenten, leuke zang en dans, een spannend plot en natuurlijk Sinterklaas, die tegen de nodige problemen aanloopt. Nu zien kinderen hoe het er vroeger aan toeging, met Pieten die allemaal Piet heetten, een Sinterklaas die eigenlijk geen kinderen wil meenemen naar Spanje, en een Bennie die er alles  aan doet om zijn vader weer te zien. ook al werkt hij daarmee het plannetje van Sinterklaas een beetje tegen… Een superfilm, Bennie!

Bennie Stout, Warner Home Video

Tijdsduur: 93 minuten, Familie.
Verkrijgbaar op: DVD (ca. 17 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.