Recensie: Benjamin gaat op avontuur, Esther Mul en Aleksander Panek

benjamin gaat op avontuur

Na het boekje Benjamin gaat de kleine vrachtauto opnieuw op avontuur. Dit keer beleeft Benjamin zelf een spannend avontuur. Zoals je weet woont hij in een garage met allemaal andere grote, sterke vrachtauto’s. Daardoor voelt Benjamin zich klein, en denkt hij dat niemand om hem geeft. Niemand heeft zelfs tijd voor hem! Benjamin besluit dat hij best zelf op pad kan. Hij glipt de garage uit en rijdt de wijde wereld in. De dag begint spannend, en alles is leuk. Dan wordt het ineens donker en raakt Benjamin de weg kwijt. Tot overmaat van ramp komt hij zelfs vast te zitten! Hoe moet het nu verder?

Benjamin gaat op avontuur is een leerzaam prentenboek voor jongens en meisjes vanaf drie à vier jaar. Het boek koppelt de garagebaas (“De grote baas”) met duidelijke lijnen naar een gelijkenis naar God als de goede herder, de redder in nood. De plaatjes zijn vrolijk en drie-dimensionaal getekend. De grote ogen spreken boekdelen, en laten de gevoelens van de auto’s goed zien. Het is dan ook een leuk prentenboek voor kinderen, en laat zien dat het niet verstandig is om er alleen op uit te gaan, maar ook dat er altijd iemand is die op ze let.

Benjamin gaat op avontuur, Esther Mul en Aleksander Panek
Ark Media, februari 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789033831621

Ga naar de productpagina van dit boek op: BOL.com

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.