logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ben ik Napoleon, Jumbo


Hoeveel woorden, filmtitels of bekende personen kunnen jij en je team raden in 90 seconden? ‘Ben ik Napoleon?’ is een partyspel waar het plezier en het enthousiasme vanaf spat! Het is echt een superleuk partyspel, dat zo leuk afsteekt tegen alle digitale partyspelen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Want: gezellig met z’n allen rond de tafel, dat is en blijft toch het allerleukste.

Dit spel is geschikt voor 4 tot 16 personen. In het boek zit een spelbord met een draaischijfje, vier pionnetjes en een hoofdband met een elektronische woordengenerator. Met het draaischrijfje bepaal je of je mag omschrijven of slechts 1 woord mag zeggen. Geluiden en gebaren mogen natuurlijk altijd. Als je dat hebt bepaald, druk je op de woordengenerator, die 1 van de 2000 woorden toont in de categorieën Bekende mensen, Films, Dingen of Dieren. Dan heeft ieder team (dat minstens uit twee personen bestaat) 90 seconden de tijd om er zoveel mogelijk te raden. Ieder goed antwoord is een vakje vooruit op het spelbord.

In totaal kunnen er tot 16 personen meedoen aan deze partygame. En die 16 personen zullen zich ook prima vermaken tijdens het spel. Je vormt in dat geval namelijk teams van vier personen, die allen niet meer dan 90 seconden bezig zullen zijn. In totaal ben je dus (zonder wisselen en pion zetten daargelaten) nooit meer dan 4,5 minuut aan het wachten tot je weer aan de beurt bent. Tot die tijd kun je je lekker bemoeien met de andere teams of gewoon lachen om de bizarre capriolen van de andere teams.

De leeftijd van dit spel is 10+, maar het is natuurlijk leuker voor oudere spelers, aangezien het wel prettig is als je een gedegen kennis hebt van de personen en films die geraden moeten worden. Een absolute aanrader voor leuke avonden: succes gegarandeerd!

Ben ik Napoleon, Jumbo
Prijs: 24,99 euro. 2010. Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Aantal spelers: 4-16. speltijd: ongeveer 45 minuten.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.