logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik beloof het je, Max Lucado


9789033832291 ik beloof het je god

In het prentenboek Ik beloof het je zie je vader en zoon, lopend door het bos. Ze hebben een echt vader-zoonmoment, waarin de vader probeert duidelijk te maken hoe speciaal zijn zoon wel niet voor hem is. Hij vertelt daarbij over het moment dat zijn moeder zwanger van hem was, dat hij geboren is, opgroeide, wat hij allemaal kan en hoe bijzonder hij wel niet is. Want ieder mens, daar is er maar één van!

Na de belofte dat zijn vader er altijd voor hem zal zijn, wijkt de vader uit naar God en het geloof. Hij vertelt daarbij over de beschermende waarden van de engelen, dat die altijd over hem waken. Daarbij kan een stukje over de hemel natuurlijk ook niet achterblijven: een fantastische plek, waar je altijd mag zijn en alles fijn is.

Max Lucado weet ook in dit boek religie en een educatief tintje met elkaar te verweven. Opvallend is wel het ietwat melancholische toontje dat door het boek zweemt als je niet oppast met je voorleesstem. Zorg er dus voor dat je het boek eerst zelf een paar keer hebt gelezen, zodat je weet waar het verhaal heengaat. En moet je dan eens opletten, hoe bijzonder je kind het dan vind als je zegt dat alles natuurlijk ook op hem of haar van toepassing is! Het boek heeft een sterke religieuze boodschap over God en diens aanwezigheid, de hemel en engelen.

Ik beloof het je, Max Lucado
Ark media, juli 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789033832291


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.