logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Beeldraadsels, Usborne activiteitenkaarten


beeldraadsels

Het is altijd leuk om te puzzelen, zorg daarom dat je altijd iets bij de hand hebt om die verloren minuten door te komen! De Usborne activiteitenkaarten zijn een ontzettend leuke manier om altijd een breinbrekertje bij de hand te hebben. Ze bestaan uit 75 opdrachtkaarten, waar je met een speciale stift op kunt schrijven. Het voordeel van die stift in combinatie met de kaarten is, dat je de inkt gewoon met een tissue kunt uitvegen! Let wel – dat kan ook met je handen, maar dan heb je zwarte handen – niet echt handig dus…

De beeldraadsels in dit spellendoosje zijn vooral zoekplaatjes, en ook verbazend veel geheugenspelletjes, waarbij je eerst lang naar de ene kant moet kijken, om vervolgens de kaart om te draaien en een opdracht uit te voeren – omcirkelen welke vogel is weggevlogen bijvoorbeeld, of aanstrepen welke van de vier landschappen er op de andere kant groot stond afgebeeld. Knap lastig, als je het mij vraagt, maar wel een erg goede oefening om je grijze massa goed in beweging te houden!

Bovendien is het kaartensetje netjes verpakt in een doosje. Daardoor kun je hem makkelijk meenemen, en raak je geen kaartje kwijt. Ben jij trouwens, net als ik, ook zo slecht in dingen onthouden? Geen paniek: achterin het doosje zitten een aantal antwoordkaartjes. Je mag natuurlijk niet spieken, maar het is wel fijn om te kunnen zien of je de antwoorden goed had!

Beeldraadsels, Usborne activiteitenkaarten
Usborne, juni 2012, 75 opdrachten.
Prijs: 8 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9781409548225


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.