logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Beekse Bergen en de Djambo show

safaripark beekse bergen

Voor een dagje Afrika hoef je echt geen lange en gevaarlijke reis te maken: in Hilvarenbeek kun je daarvoor ook goed terecht! Daar vind je namelijk safaripark Beekse Bergen. Het park, waar olifant Djambo mascotte van is. Op het park kun je op verschillende manieren bezichtigen: te voet, met een safariboot, met de bus en zelfs met je eigen auto! Zo komen de dieren wel HEEL dicht bij. Het leuke is dat je via iedere route weer andere dieren te zien krijgt. Geen weg is anders. Ook kun je ze op een heel andere manier ervaren. Vanuit het wandelpad kun je lekker zitten in de buitenlucht en genieten van de zon, terwijl je rustig kijkt naar de spelende apen, vanuit de bus of de auto kun je de dieren heel richtbij zien naderen, en bijna aaien (let op: dat mag dus niet, hè!). Met de bus heb je het voordeel dat je een echte Ranger aan boord hebt, die van alles vertelt over de dieren en het park. Die kennis pik je zo maar mee! Bovendien hebben ze allemaal dingen meegenomen die bij de dieren horen: een olifantenkeutel, gewei of stuk huid, om nog beter te kunnen ervaren hoe de dieren zijn.

Wij mochten een dagje Afrika ervaren in de Beekse Bergen. Na een heel warm en enthousiast onthaal op het park en fijne informatie te hebben ontvangen mochten we zelf op ontdekkingstocht. We begonnen met de wandeltocht door het park. Daarbij kun je een aantal verschillende wegen kiezen. Er is wel een wandelroute, maar middels de vele wegwijzers kun je vaak een andere weg kiezen. Halverwege het park kom je aan in een klein Afrikaans dorpje, waar je niet alleen toiletten vind, maar ook wat restaurantjes, mogelijkheden om te zitten en te spelen, maar waar deze zomer (2012) kunt genieten van Afrikaanse trommelmuziek, en zelfs een workshop trommelen kunt volgen!

Djambo showDjambo de olifant

Aan de andere kant van het park, bij het Kongo-restaurant, wordt regelmatig een roofvogelshow gegeven. Door flinke windstoten werd deze helaas vroegtijdig afgelast. Maar dat was niet alles! Want sinds een week wordt er ook een heuse theatershow gegeven door Djambo de olifant en drie Ranger-meiden. Lekker zingen en swingen en leuke gebaren meedoen, door het enthousiasme van de groep spontane meiden komend e kinderen in no-time samen om lekker mee te doen. Superleuk om te zien hoe er spontaan een groepje ontstaat en enthousiast meedoet!

Djambo, de mascotte van Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen, heeft vanaf 9 juli zijn eigen show. Zes weken lang treedt hij dagelijks op in zowel het safaripark als in Speelland Beekse Bergen. Samen met zijn dansende rangers brengt hij een gevaarlijk leuke show met muziek en dans. De show bevat zang en dans en is in het spannende en avontuurlijke Afrikaanse safari-jasje gestoken. Het publiek beleeft met Djambo, de eigenwijze Afrikaanse olifant, spannende avonturen. De show maakt een dagje Afrika op de Beekse Bergen extra spannend en helemaal af.

Naast de Djambo-show worden er van 14 juli t/m 24 augustus dagelijks (m.u.v. maandag) van 11.30 uur tot 16.30 uur Afrikaanse percussiesessies georganiseerd in het Afrikadorp. Dubbel de moeite waard dus om het park deze zomer een bezoekje te brengen – of meer, want een abonnement heb je er al na een paar bezoekjes uit!

Voor meer informatie: www.safaripark.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.