logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Beados Super Studio


Beados? Dat zijn een soort strijkkralen, maar dan zonder de kralen en het strijken. Dat klinkt logisch, niet? Het zijn een soort rubber aanvoelende bolletjes. Die kun je in een rooster leggen in een bepaalde vorm. Besproei je ze daarna met water, dan lossen die bolletjes een beetje op. Tijdens het drogen worden ze weer hard, en gaan ze een verbintenis aan met de bolletjes waar ze tegenaan liggen. Ofwel: ze plakken aan elkaar vast. Stevig.

De Beados Super Studio heeft alles wat je nodig hebt om van start te gaan: 800 beados, en twee plankjes. Om je te helpen met leggen krijg je er een aantal sjablonen bij, die je onder de plankjes kunt leggen. Ook is er een superhandige container aanwezig, waar je verschillende kleuren Beados kunt stoppen. Aan die containers zit een slang, die verbonden is met een pen. Een druk op de knop zorgt ervoor dat er een Beadosballetje naar de pen rolt. Van daaruit kun je ze heel precies in één van de gaatjes op je plankje laten vallen. De Super Studio is ook erg trots op de ventilator, die boven de legplankjes zweeft. Toegegeven, hij is stoer, maar toch moet je lang wachten voor de Beados droog zijn. Het natspuiten van de Beados kan met behulp van het meegeleverde spuitbusje, dat je handig kunt bewaren in een speciaal vakje in de standaard. Ook heb je een plakknijpertje, waarmee je verkeerd gelegde Beadosbolletjes kunt wegnemen.

Dat neemt niet weg dat het ventilatorsysteem grote indruk maakt op de kinderen. Na een tijdje heel precies bezig te zijn met de bolletjes is het een soort beloning om het zachte zoemen van de ventilator te horen. De pen is trouwens een geweldig hulpmiddel. De bolletjes blijven zo niet aan je vingers hangen (als die wat vochtig zijn blijven de bolletjes daar aan hangen) en het is een fantastisch hulpmiddel om de bolletjes in de gaatjes te laten vallen. De sjablonen zijn handig in gebruik, en een mooi hulpmiddel. Je kunt ook een eigen fantasieontwerp maken, of zelf een tekening maken en die onder het legplankje leggen!

De Beados Super Studio vertelt ook over de mogelijkheid om 3D-ontwerpen te maken. Leuk, maar ook erg lastig voor kinderen tot een jaar of 7. Daarboven geeft het wel een extra mogelijkheid! Jongeren kinderen zullen zich zeker vermaken met het maken van ‘platte’ ontwerpen, die met de meegeleverde steuntjes ook goed neergezet kunnen worden.

Tip: bespray ook de achterkant van je ontwerp. Daardoor wordt je creatie nóg sterker!

Beados Super Studio
Prijs: ca. 30 euro

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.