logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Battleship – Zeeslag, Hasbro


hasbro-battleship-14523

Ken je Zeeslag nog? Natuurlijk wel. Die twee plastic bakjes, waarbij je het deksel rechtovereind kunt zetten.  De ruggen van de bakjes zet je dan naar elkaar toe. Beide spelers krijgen vijf schepen. Die plaats je op de horizontale plaat. Staan alle schepen, van beide spelers? Dan kan de aanval beginnen!

Dat doe je door coördinaten te noemen, die je kunt vinden op het verticale paneel. Is het schot raak, dan plaats je een rood pinnetje. Is hij mis, dan komt er een wit pinnetje. Lukt het jou om alle schepen neer te halen, voor jouw schepen tot de zeebodem verdoemd zijn?

Battleship is helemaal stoer en in stijl van de gelijknamige film vormgegeven. Dat betekent een stoere basis, een gave achtergrond, maar de essentie van het spel blijft onveranderd. Je moet immers nooit iets veranderen aan een winnend concept!

Het werken met coördinaten kan natuurlijk wel wat lastig zijn. Je moet de horizontale lijnen combineren met de verticalen, en dat vergt wat oefening. In principe zouden kinderen dat vanaf een jaar of zeven moeten kunnen, maar kinderen van acht of negen jaar zullen dit sneller en eenvoudiger kunnen.

Battleship, Hasbro
Prijs: 20 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Aantal spelers: 2. Speltijd: ongeveer 20 minuten

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.