logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Strijd mee in WO I met Battlefield 1


battlefield-1 Er zijn tegenwoordig tal van first person shooters beschikbaar waarin je helemaal los kunt gaan met de meest geavanceerde en bizarre wapens, tegen vijanden uit verre sterrenstelsels, zombies en andere wangedrochten. Cool, maar het kan altijd gaver. Door er een element in de stoppen die herkenbaar is, waar je ooit echt van gehoord hebt. Iets uit de geschiedenis… wat dacht je van de Eerste Wereldoorlog? Battlefield 1 is beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en Origin voor de pc.

Geprezen strijdveld

Battlefield 1 wordt door iedereen flink aangeprezen. Het stoffige karakter van de Eerste Wereldoorlog wordt namelijk omgetoverd door een bijzonder intens en ook wel bruut schietspel, waarbij historische elementen ook in hun waarde worden gelaten. En die mix maakt het zo indrukwekkend. Je voelt de adrenaline gewoon, je weet dat het vooral aankomt op jouw tactische kunnen en de kennis van de wapens waarmee je het strijdveld betreed. En dat blijkt bijzonder succesvol, want nu al heeft Battlefield 1 45 prijzen gewonnen! Denk daarbij aan de prijs voor Best Action Game op de E3 bij de Official Game Critics Awards en tevens de Consumer Award bij de Official Gamescom Awards. Daarnaast wordt het spel geprezen vanwege de totale oorlogservaring in de multiplayer mode en de indrukwekkende remake van de Grote Oorlog via de singleplayer War Stories.

Episch gevecht

Battlefield 1 voert je mee naar absurd grote werelden waarbij je jouw ding mag doen. In de Single Player versie wordt je daarbij naar vijf verschillende locaties geleid, waarbij je ook vijf totaal verschillende strijdstijlen mag laten zien. WO I was namelijk een oorlog waarin de technische ontwikkelingen, die al op het programma stonden, in rap tempo werden uitgevierd en gefinetuned. Waar in het begin van de oorlog nog nauwelijks vliegtuigen werden ingezet (omdat dit simpelweg niet verantwoord was) werden ze aan het einde juist wel op grote schaal gebruikt. Om maar even een voorbeeldje te noemen. Kruip dus in de loopgraven, stap in een tank of vlieg mee om je vijanden uit de lucht te halen. En dat allemaal vanuit first person view. Awesome! Je ziet de roest, voelt het stof en hoort de wanhoop. Realistische effecten maken de ervaring nog zo veel intenser. battlefield-2-screenshot

Mulitplayer

In het multiplayer-deel van het spel borduurt Battlefield 1 voort op de technieken die DICE en EA vaker gebruiken: daarbij gebruiken ze een open wereld met continu veranderende omgevingen en dynamische weersomstandigheden in gevechten tussen tot maar liefst 64 spelers. In Operations, een gloednieuwe multiplayermode, kun je helemaal los gaan in een serie opeenvolgende gevechten. Hierbij verdedigen de spelers de frontlinie op meerdere maps. En als de strijd verloren lijkt, roep je een Behemoth, het grootste door spelers bestuurde voertuig ooit in Battlefield, op of kruip in de huid van een van de drie allesverwoestende Elite Classes. Een tikje over de top wellicht, maar wel super cool. Battlefield 1, XBOX One, PS4, PC EA Games. Leeftijd: vanaf 18 jaar.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.