Recensie: Battle vs Chess, PS3


Geplaatst

in

door

BATTLE VS CHESS, de game die het eeuwenoude schaakspel combineert met prachtige graphics en spetterende actie van nu, is verkrijgbaar voor PC/Mac, PlayStation 3 en Xbox 360. Een bekend principe, waarbij schaakstukken tot leven komen en elkaar letterlijk te lijf gaan, maar BATTLE VS CHESS biedt iets meer!

BATTLE VS CHESS geeft een nieuwe draai aan het klassieke schaakspel door de mogelijkheid om het “slaan” van stukken wel erg letterlijk te nemen. Bij een aanval verandert de game in een beat-em-up waarbij de speler de tegenstander dient te verslaan om de positie op het bord ook daadwerkelijk in te nemen! Dit is een bijzonder leuke manier van schaken, want je bent naast het plaatsen van je zetten niet zeker van je overwinning. Het is wel zo, dat sterkere schaakstukken krachtigere tegenstanders zijn: een pion is makkelijker te verslaan dan een toren! Deze beat ‘em upmodus heeft overigens niet bijster veel functies: een snelle aanval en een krachtige aanval, waar eerst een meter voor gevuld moet zijn. De karakters bewegen wat vlak, hoewel ze wel leuk zijn vormgegeven, maar verder een originele insteek in het aloude denkspel.

Als deze manier van spelen minder aan jou besteed is, is het natuurlijk ook mogelijk op een traditionele wijze schaak te spelen. Door het gebruik van de Fritz!-engine (de meest geavanceerde software op het gebied van schaken ter wereld) biedt de computer pittige, in moeilijkheidsgraad instelbare tegenstand, maar het is ook mogelijk op dezelfde computer tegen een andere speler te spelen, of online een andere speler uit te dagen.

De aanwezigheid van een Puzzle Mode en een Campaign Mode staan daarnaast garant voor nog veel meer schaakplezier. Hierbij krijg je namelijk flink pittige opdrachten voor je kiezen, die je niet zo 1-2-3 zult kunnen oplossen! Gelukkig is het een snel spel, waarbij ook de laadtijden lekker kort zijn: als je een puzzel eens net niet gehaald hebt (en ja, dat zal met grote regelmaat voorkomen) kun je in no-time een nieuwe kans wagen!

Gamers die het schaakspel niet beheersen hoeven deze game overigens niet aan zich voorbij te laten gaan: de zeer uitgebreide tutorials in de game leggen je stap voor stap uit hoe het spel gespeeld wordt. BATTLE VS CHESS combineert de klassieke strategiegame met modern gameplezier!

Battle vs Chess, PS3, XBOX360, PC
Zuxxez. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: 49,95 euro

Deze game bij: Battle vs Chess website

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.