logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Batman en Harley Quinn


batman en harley quinnOver Batman zijn inmiddels heel wat strips, films en tekenfilms verschenen. Als je ze kent en vaker hebt gezien, dan weet je dat de personages binnen het universum van DC Comics een bijzonder ingewikkelde relatie hebben. Sommige schurken waren ooit goed en zijn door allerlei omstandigheden op het verkeerde pad geraakt, terwijl andere schurken altijd al slecht zijn geweest. En omgekeerd. Veel helden zijn niet enkel en alleen goed. Batman bijvoorbeeld is lang niet altijd even goed. Maar wat ook zo mooi is aan het universum van de DC helden en schurken… soms zetten ze hun verschillen opzij voor het grote goed. En zo gaan in deze tekenfilm Batman en Harley Quinn op boevenpad.

Plantonaardig

In deze tekenfilm, geschreven door animatielegende Bruce Timm, krijgt Batman te maken met een groot gevaar. Het lijkt er namelijk op dat Poison Ivy en Floronic Man (beter bekend onder de naam Jason Woodrue) zijn gaan samenwerken. En dan heb je een hypnotiserende schoonheid, gecombineerd met een bijzonder begaafde dommekracht. Zie daar maar eens tegenop te vechten! Samen proberen Ivy en jason de wereld te ontdoen van de mensen – door ze te veranderen in planten. Zo hebben ze allebei de macht over alles wat leeft op aarde. Maar het is wel een probleem dat voorkomen moet worden. Helaas komen de twee schurken in de buurt van hun plan wanneer ze STAR Labs overvallen en geheime informatie bemachtigen. Tijd om in te grijpen! Maar Batman weet ook wel dat hij dat niet in zijn eentje kan. Zelfs met behulp van Nightwing komt hij niet in de buurt van de oplossing. Bovendien weten ze niet waar Ivy en Jason verblijven. Er is maar een oplossing. Ze moeten Ivy’s vriendin vinden… Harley Quinn!

Conclusie over Batman en Harley Quinn

Batman en Harley Quinn is een spannend verhaal, waarbij goed en kwaad eigenlijk geen rol meer spelen. Zo heeft Harley – nu de Joker in Arkham is opgesloten – gekozen voor een goed leven. Ze is serveerster in een sexy cafe, waar de vrouwen zich als superhelden en superschurken verkleden. Wat een plek om undercover te gaan! Samen met Nightwing beleeft ze een paar leuke momenten en ontdekt dat er mensen zijn die in het goede van anderen geloven. De stempel 6+ is dan ook een beetje onderschat. Er zit wat grof taalgebruik in, en ook de manier van tekenen en vormgeving is regelmatig sexy en uitdagend. Maar och, dat laatste is natuurlijk het minste probleem. Door: Score: Batman en Harley Quinn krijgt 7 van de 10 punten.