logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bat Pat – Skelet in het bos, Roberto Pavanello

batpatskelet_groot[1]Bat Pat is een klein, pratend vleermuisje. In tegenstelling tot wat je zou denken is Bat Pat helemaal niet stoer of indrukwekkend. Het is een zachtaardig en bang aangelegd wezentje. Hij is bevriend met Rebecca, Leo en Martin, bij wie hij ook in huis woont. Hij is helemaal opgenomen in het gezin, Tijdens een vakantie mag Bat Pat dan ook met Rebecca, Leo en Martin mee naar Gerovia, een tante van de familie Silver. Zij is archeologe, en in de buurt bezig met een opgraving. De kinderen kijken daar een beetje wisselend tegenaan – archeologie klinkt een beetje stoffig! Als ze eenmaal bij tante Gerovia zijn aangekomen vallen ze van de ene verbazing in de andere. De tante is namelijk een beetje raar. Het huis is rommelig, ze rijd als een bezetene in haar oude auto en tante Gerovia is helemaal dol op haar werk. Gelukkig maar, want er gaat veel tijd in zitten. De kinderen en hun vleermuisje mogen ook mee naar die opgraving, en raken langzaam maar zeker gefascineerd door de opgravingen. Tot ze opeens een flink fluitend geluid horen. Waar komt het toch vandaan? Vooral Bat Pat heeft er ontzettend last van – vleermuizen hebben immers heel goede oren. Het geluid blijkt gemaakt te worden door één van de opgravingen… er is namelijk een skelet tot leven gekomen! Maar wat zou het dreigend uitziende skelet nu precies willen? En waarom volgt het skelet de drie kinderen, Bat Pat en hun pas gevonden hondje achterna? batpat_extra[1]Dit deel van Bat Pat is best spannend. Het boek begint een beetje traag, en zelfs als ze bij tante Gerovia aankomen is het verhaal nog niet helemaal op stoom. Dat gebeurt pas na de ontdekking van het skelet, en dan is het ook meteen heel erg spannend. Tussendoor is er natuurlijk genoeg plek voor humor, want Bat Pat vertelt zijn verhaal op een best grappige en ook wel eerlijke manier. Het is vlot geschreven, met vrolijke tekeningen die grote delen van de pagina’s vullen. Tussendoor leer je stiekem wat over de oertijd, archeologie en hoe de mensen destijds leefden, hoewel die informatie vrij beperkt blijft. Daarmee is Bat Pat een erg leuk boek voor kinderen die graag een beetje griezelen… maar niet te veel.

Informatie

Bat Pat – Skelet in het bos, Robert Pavanello
Illustrator: Blasco Pisapia Abimo, 112 pagina’s, hardcover. Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf xx jaar. ISBN: 9789462342965

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.