logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bat Pat en de schat op het kerkhof, Batpat

Liefste griezelgenootjes,
Hier ben ik! Ik ben jullie vriend Bat Pat! Ik heb jullie een héél griezelig verhaal te vertellen… ben je klaar? Op een nacht zag ik vanuit het venster van mijn grafkelder een gedaante rondlopen op het kerkhof, het leek net een geest! Maar onverwachte gebeurtenissen gooiden een ander licht op de zaak. Het was hoog tijd dat mijn vrienden en ik in actie kwamen.

Bat Pat is een leuke introductie tot de griezelverhalen waar sommige kinderen zo van kunnen smullen. Lekker griezelen met een zaklamp onder het dekbed, in het geniep lezen en naderhand bang zijn voor het monster in de kast, de geluiden in en om het huis, tja… soms gaan dit soort dingen niet zo goed. Bat Pat is echter een griezelverhaal van een ander kaliber: het weet de humor goed in het verhaal te houden, en de griezelelementen slechts als canvas te gebruiken waarop het verhaal verder wordt afgeschilderd. In het boek komt redelijk wat spreektaal voor, met trendy krachttermen en stopwoordjes van onze gevleugelde vriend. Dat zorgt zeker voor een herkenbaarheid en een persoonlijke noot tijdens het verhaal. Vergelijk het maar – als ik die lijn mag trekken – met de boeken van Geronimo Stilton, waarbij alle spreekwoorden en gezegdes worden betrokken op het muizenleven. In dit boek beleeft de schrijvende en sprekende vleermuis een spannend avontuur met een spookachtig figuur, een verborgen schat, piraten en een ontsnapte gevangene. Geloof me, al deze personen passen perfect in het mysterie, waar de vleermuis en zijn nieuwe vrienden zich vol in storten. En dat zorgt ervoor dat je het boek niet snel zult wegleggen, want op iedere mooi en vrolijk geïllustreerde pagina gebeurt wel weer wat nieuws!

Bat Pat en de schat op het kerkhof, Batpat
Abimo / Kluitman, oktober 2009, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789059325814


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.