logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Bat Pat, de Gekke Weerwolf

Bat Pat, de gekke weerwolf

Voor beginnend lezers is er ook flink aantal boeken die niet zo lieflijk en zoetsappig zijn. Stoere verhalen dus, voor kinderen die wel houden van een spannend avontuur of wat gegriezel! We zagen al dat Geronimo Stilton af en toe een stukje van Duifje Duistermuis plaatst, maar er is natuurlijk ook nog altijd Bat Pat, de schrijvende vleermuis die zeker ook genoeg spannende en griezelige avonturen meemaakt.

In dit boek maken we kennis met het kleine broertje van Bat Pat, maar ook met een rare oom van zijn mensenvrienden, Rebecca, Martin en Leo. Hun oom komt een paar dagen oppassen, omdat de ouders van het drietal een weekendje weg gaat. Er is echter iets vreemds aan de man, maar wat dat precies is, is lastig te omschrijven… Als het drietal het spoort ontdekt van een vreemd wezen dat door de stad dwaalt, hebben ze geen oog meer voor oom Larry. Maar of dat nu zo verstandig was?

Het boek is heerlijk geschreven. Plastisch, uiteraard, want iedere slijmerige waterdruppel die van het plafond spat moet je in je nek kunnen voelen, maar met veel gevoel, humor en een rijke woordenschat. Dit alles wordt ondersteund met een prettig aantal illustraties, maar zeker niet te veel. Zo nu en dan kom je een paginagrootte illustratie tegen, maar deze zijn niet zo talrijk als in bijvoorbeeld de boeken van Geronimo Stilton. Daardoor oogt het boek wat rustiger. Bovendien zijn de boeken van Bat Pat een schitterende introductie in het griezelige en bovennatuurlijke dat in onze wereld rondspookt!

Bat Pat, de Gekke Weerwolf, Abimo
april 2012, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 7 jaar. ISBN: 9789059327955


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.