Bijdetijds klassiek
Doordat de gerechten van Basisboek India zijn vertaald naar de moderne maatschappij weet je bijna zeker dat je alle ingrediënten zonder problemen kunt vinden in je supermarkt. Ik heb maar van een paar gerechten ingrediënten gespot waarbij je een reisje naar de lokale toko zou moeten ondernemen, en dat is wel prettig.Overzichtelijk en toch niet
Ieder recept van Basisboek India is stijlvol vormgegeven, met de titel in een handgeschreven lettertype, daaronder in kapitalen een inleiding en netjes verdeeld de benodigde ingrediënten en bereidingswijze in stappen verdeeld. Heel duidelijk en overzichtelijk allemaal, waarbij de gekozen lettertypes het boek een exotisch tintje leveren. Het nadeel vind ik persoonlijk het lettertype van de namen van de gerechten. Het handgeschreven font is namelijk zo speels, dat het niet altijd goed leesbaar is. En tja, hoe heet zo’n gerecht dan eigenlijk? Gaaf zijn wel de prachtige kleurenfoto’s, die laten zien hoe de gerechten er uit moeten zijn. Altijd handig om te weten!Hoofdstukken van Basisboek India
Een goede indeling is heel belangrijk bij kookboeken, vind ik zelf. Omdat de Indiase keuken wellicht niet zo bekend is, is het ook prettig om te beginnen met een algemene inleiding. Na dat algemene stukje duikt de schrijver de voorraadkast in om te tonen wat er niet mag ontbreken. Daarbij kom je ook 15 specerijen tegen die echt niet mogen ontbreken. De Indiase keuken is er inderdaad eentje van geuren en kleuren! Na die introductie ga je aan de slag met bijgerechten en snacks, groenten en linzen, vis, vlees, gevogelte, brood, rijs en natuurlijk mogen ingemaakte groentes en Chutneys niet ontbreken. En wat dacht je van de heerlijk zoete desserts, om die pittige maaltijden mee te blussen? Smakelijk reizen! Basisboek India, Amandup Uppal uitgeverij Becht, 256 pagina’s, hardcover. Prijs: 29.95 euro. ISBN: 9789023014928Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: