Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | CookingLife.nl | Mediamarkt
Recensie: Chocbar, Chocspread en Chocdip van The Chocolate Company
Dat de Chocolate Company lekkere producten maakt weet eigenlijk al iedereen. Twijfel je nog, lees dan eerst even onze recensie over de Sweet Downie HotChocSpoon. Want ook deze heerlijke HotChocSpoon komt uit de handen van onze Limburgse vrienden.
Laten we eenvoudig beginnen. De Chocbar. Een chocoladereep. Hoe briljant. Want van lekkere chocolade krijg je natuuriljk nooit genoeg. Die moet je ook niet altijd maar willen oplossen, daar moet je ook je tanden in kunnen zetten. Deze superreep, die niet eens zo heel erg groot is, heeft dan ook een heerlijke bite – zelfs op kamertemperatuur. Opvallend is ook dat de reep nauwelijks smelt, ook al heb je hem bij hoge omgevingstemeraturen in je handen. De reep zit verpakt in een doorzichtig kunststof doosje, met aan de onderkant een zwarte verpakking. Daaromheen zit een sfeervolle zwarte wrapper van dik karton, met in het zilver CHCHO Chocbar erop. Een bruine sticker maakt duidelijk welke variant je in je hand hebt of net hebt verorberd. Ook in deze repen is er voor ieder wat wils. Zo is er een normale chocoladereep de vinden in melk, puur of wit, maar ook een After 8 variant, met caramels erin, of een speciale kindervariant. Helemaal voor de fijnproevers maken we dan ook de Chocbar Deluxe.
Maar op meer momenten moet je toch kunnen genieten van chocolade? Natuurlijk! Hadden mama’s vroeger de Chocspread geproefd van the Chocolate Company, dan was de regel ‘eerst een boterham met kaas, dan één met zoet’, nooooit uitgevonden. In wit, puur, met kokos of sinaasappel. Heerlijk makkelijk smeerbaar, met een volle chocoladesmaak en zonder die vettige nasmaak die sommige merken chocoladepasta achterlaten in je mond. Bovendien zijn zommige varianten uitgevoerd met lekkere verrassinkjes, zodat niet iedere hap hetzelfde is. Geen brood meer in huis? Ook geen probleem, toch? De pasta is dun genoeg om er allerlei dingen in te dopen. Je vingers, bijvoorbeeld!
Superleuk en lekker is de Chocdip. Zit er ergens geen chocoladelaagje op? Dan zorg je daar toch zelf voor! Verwarm het blikje au bain marie, en dip alles wat je tegenkomt, er lekker in. Een aardbei, een koekje, een marshmellow… een wortel? Waarom niet… ieder zijn smaak! Het handige is dat je niet per se gebruik hoeft te maken van een pannetje water. Als het zonnetje schijnt kun je het blik ook gewoon in de zon zetten, waarna de chocolade smelt en dun genoeg wordt om te kunnen gebruiken. Ben je klaar en is het blik nog niet leeg? Geef jezelf dan eerst een applausje, en plaats te deksel weer terug op het stoere, makkelijk schoon te houden blik. Klaar voor een volgende keer!
Chocbar, Chocspread en Chocdip
The Chocolate company. Prijs: 3,70 euro, 9,50 euro, 9,75 euro
[…] er in Rusland straks meer chocolademelk dan wodka gedronken wordt. Moskou krijgt namelijk een eigen Chocolate Company fabriek. Wanneer het kwik ver onder nul zakt warmen Russen zich op met écht Nederlandse […]